Het zijn, jammer genoeg voor de studenten (en hun ouders) weer examens. Ook hier slaat de examenstress toch wel enigzins toe. Om alle ‘pijn’ wat te verzachten, mag ons Fien dan al eens vaker kiezen wat ze ‘middags wil eten. Zonder enige twijfel is dat een pastasalade, die ik ook elke keer moet maken, wanneer ze een uitstap maakt met school.

Hoewel wij ons uiterste best doen om minder pasta – koolhydraten in het algemeen – te eten, blijkt het zo goed als onmogelijk om pasta volledig te schrappen. Johan die een glutenintollerantie heeft, slaagt daar uiteraard net iets makkelijker in. De pijn na het eten van gluten is blijkbaar groot genoeg om het plezier van er te eten te overtreffen.

Uiteraard zijn er glutenvrije soorten. Het laatste jaar heeft de industrie immers ontdekt dat steeds meer mensen glutenvrij willen eten. Omwille van intoleranties of omwille van overtuigingen. De markt is enorm geboomed. Het is ook een goeie oplossing, maar laat ons eerlijk wezen, op zich zijn ze niet zoveel gezonder, behalve de gluten dan.

De meeste glutenvrije opties zijn ook best oké. Ik bedoel daar mee dat je weinig verschil smaakt en dat ondertussen de meeste ook goed zijn qua textuur. Probleem dus opgelost. Behalve voor koude slaatjes. De glutenvrije versies worden naar mijn idee vaak relatief hard, eenmaal ze koud worden. Een aantal zijn op basis van rijst, en ook rijst heeft de neiging hard te worden wanneer hij koud wordt. Misschien is dat de reden.

Om een lang verhaal kort te maken. Fien en ik hebben na lange tijd nog eens pasta, gewoon met gluten gegeten. Omdat hij lekkerder is koud en omdat we er zin in hadden. Deze Griekse pasta vind ik trouwens bijzonder geschikt voor koude slaatjes. En ja, af en toe eens iets minder gezond eten, dat mag ook, denk ik dan. De groenten en de kiemgroenten zorgen toch voor voldoende vitamientjes op het bord.

PAsta-Fiej jozefien

Zomerse pastasalade
Recept Afdrukken
Stemmen: 0
Score: 0
Jij:
Stem op dit recept!
Voeg to aan Menu Plan:
Dit recept is toegevoegd aan je Menu Plan
Voeg toe aan Winkellijst
Dit recept zit in jouw Winkellijst
Prep Tijd 15 min
Kook Tijd 15 min
Porties
personen
Ingrediënten
  • 250 gr Griekse pasta
  • 10 kerstomaatjes gehalveerd
  • 1 gele paprika in kleine blokjes gesneden
  • 1 rode paprika in kleine blokjes gesneden
  • 1 ui fijngesnipperd
  • 1/2 bakje kiemgroenten
  • 1/2 bakje rucola
  • 2 eieren
  • 200 gr gekookte ham
  • olijfolie
  • peper
  • zout
  • basilicum
Prep Tijd 15 min
Kook Tijd 15 min
Porties
personen
Ingrediënten
  • 250 gr Griekse pasta
  • 10 kerstomaatjes gehalveerd
  • 1 gele paprika in kleine blokjes gesneden
  • 1 rode paprika in kleine blokjes gesneden
  • 1 ui fijngesnipperd
  • 1/2 bakje kiemgroenten
  • 1/2 bakje rucola
  • 2 eieren
  • 200 gr gekookte ham
  • olijfolie
  • peper
  • zout
  • basilicum
Stemmen: 0
Score: 0
Jij:
Stem op dit recept!
Voeg to aan Menu Plan:
Dit recept is toegevoegd aan je Menu Plan
Voeg toe aan Winkellijst
Dit recept zit in jouw Winkellijst
Instructies
  1. Kook de pasta zoals aangegeven op de verpakking. Giet hem af en spoel met koud water. Doe hem in een mengkom en giet er een scheutje olijfolie over. Kruid met peper en zout.
  2. Was en snij alle groenten in blokjes. Bak eerst de ui kort aan in een scheutje olijfolie en voeg na een paar minuutjes de paprika toe. Laat alles ongeveer 5 minuten op een zacht vuur wat garen. Rauw kan je deze groenten ook toevoegen, maar dan zijn ze net iets 'scherper' en wat moeilijker te verteren. Laat ze afkoelen
  3. Kook de eitjes 10 minuten en spoel ze met koud water, zodat je ze kan pellen. Snij ze in kwartjes.
  4. Meng de pasta met de gebakken groentjes, de kiemgroenten, de rucola, de fijngesneden basilicum en de in reepjes gesneden hesp. Meng goed. Voeg eventueel wat extra olijfolie toe en kruid opnieuw met peper en zout. Leg er de eitjes op en geniet ervan.
Deel dit Recept