[fullwidth background_color=”” background_image=”” background_parallax=”none” parallax_speed=”0.3″ enable_mobile=”no” background_repeat=”no-repeat” background_position=”left top” video_url=”” video_aspect_ratio=”16:9″ video_webm=”” video_mp4=”” video_ogv=”” video_preview_image=”” overlay_color=”” overlay_opacity=”0.5″ video_mute=”yes” video_loop=”yes” fade=”no” border_size=”0px” border_color=”” border_style=”” padding_top=”20″ padding_bottom=”20″ padding_left=”0″ padding_right=”0″ hundred_percent=”no” equal_height_columns=”no” hide_on_mobile=”no” menu_anchor=”” class=”” id=””][one_half last=”no” spacing=”yes” center_content=”no” hide_on_mobile=”no” background_color=”” background_image=”” background_repeat=”no-repeat” background_position=”left top” border_size=”0px” border_color=”” border_style=”” padding=”” margin_top=”” margin_bottom=”” animation_type=”” animation_direction=”” animation_speed=”0.1″ class=”” id=””]

BBQ is niet de meest gezonde manier van bakken. Volg de tips in het artikel: Haal de BBQ naar boven: zo hou je het gezond en vul je feestdis verder aan met allerlei gezonde salades.

Deze rijstsalade is bijzonder fris en dus zeer lekker, wanneer het echt warm weer is. Hij hoeft geen extra sausen, want door de sinaasappel is hij lekker vochtig. Het proberen waard. Ook lekker als lunch met eventueel wat koude kip erbij. 

[/one_half]

[one_half last=”yes” spacing=”yes” center_content=”no” hide_on_mobile=”no” background_color=”” background_image=”” background_repeat=”no-repeat” background_position=”left top” border_size=”0px” border_color=”” border_style=”” padding=”” margin_top=”” margin_bottom=”” animation_type=”” animation_direction=”” animation_speed=”0.1″ class=”” id=””][tagline_box backgroundcolor=”#ffffff” shadow=”no” shadowopacity=”0.7″ border=”1px” bordercolor=”#d4d0cd” highlightposition=”top” content_alignment=”left” link=”” linktarget=”_self” modal=”” button_size=”” button_shape=”” button_type=”” buttoncolor=”” button=”” title=”Tips: ” description=”Vervang de mango en sinaasappel eventueel door ander fruit zoals: kiwi, pompelmoes, ananas” margin_top=”” margin_bottom=”” animation_type=”0″ animation_direction=”down” animation_speed=”0.1″ class=”” id=””][/tagline_box]

[tagline_box backgroundcolor=”#ffffff” shadow=”no” shadowopacity=”0.7″ border=”1px” bordercolor=”#d4d0cd” highlightposition=”top” content_alignment=”left” link=”” linktarget=”_self” modal=”” button_size=”” button_shape=”” button_type=”” buttoncolor=”” button=”” title=”Gezond want: ” description=”bevat geen vette sausen, puur natuur” margin_top=”” margin_bottom=”” animation_type=”0″ animation_direction=”down” animation_speed=”0.1″ class=”” id=””][/tagline_box][/one_half][/fullwidth]

rijst-met-mango

rijstsalade-met-mango

Rijstsalade met mango

Gang: Makkelijk doordeweeks, On the road, Salade, Vegetarisch
Keuken: Universeel
Voorbereidingstijd: 15 minuten
Bereidingstijd: 12 minuten
Totale tijd: 27 minuten
Porties: 4 personen
Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 200 gr rijst basmati - kooktijd 12min
  • 1 mango
  • 1/2 ananas
  • 2 appelsien
  • 2 lenteuitjes
  • 1 ajuin fijngesneden
  • 1 rood pepertje
  • peper
  • zout
  • olijfolie
  • 1 el kokosolie
  • 1 el groentenbouillon

Instructies

  • Verhit de olie in een kom en voeg de fijngesneden ui toe
  • Wanneer de ui glazig is, voeg dan de rijst toe en laat een paar minuten meebakken. Voeg dan 400 ml water toe met 1 el groentebouillon. Laat 12 minuten koken, tot het water is opgenomen en de rijst klaar is. Giet in een saladekom en laat afkoelen
  • Schil en snij ondertussen de mango en de ananas in kleine stukjes en voeg ze toe aan de rijst. Pel de sinaasappel a vif (zie onderaan dit recept voor een link naar een u-tube filmpje). Voeg de stukjes sinaasappel toe aan de mango en de rijst.
  • Doe het sap in een kommetje en meng met wat olijfolie. Kruid met peper en zout en giet over de rijstsalade. Alles goed mengen
  • Snij het pepertje heel fijn en voeg toe. Ook de lenteui snijden en mengen.