Rijst is een goeie optie voor een doordeweekse lunch. Maak je slaatje in het weekend of de dag voordien klaar en je hebt de makkelijkste lunch die je je maar kan bedenken. In dit geval kan je bij de vol-au-vent extra rijst en groentjes koken.

Heb je de vol-au-vent niet gemaakt? Dat is geen probleem, veel gerechten doen het prima met rijst, dus kook telkens een extra portie en maak een extra portie groenten de avond voordien. Dit slaatje doet niet moeilijk: combineer de groenten en eventueel vlees dat jij lekker vindt.

 

Tips: Reken ongeveer 100 gr ongekookte rijst per persoon, of een koffiekopje.

Gezond want: Rijst is glutenvrij en bevat heel wat vezels en koolhydraten die toch relatief laag in glycemische index zijn (basmati of volle rijst)

 

rijst-lunch-salade

Rijstsalade: Rijst. Dopererwten. Sluimererwten.

0 van 0 stemmen
Voorbereidingstijd 10 min
Bereidingstijd 15 min
Totale tijd 25 min
Gang On the road, Salade
Porties 4 personen
Ingrediënten
  
  • 400 gr rijst ongekookt
  • 600 gr gekookt ham in dikke plakken
  • 300 gr doperwten
  • 300 gr sluimererwtjes
  • 1 sjalot fijngesneden
  • 1 rode paprika in stukjes
  • 2 wortelen geraspt
  • 1 el zelfgemaakte mayonaise

Instructies
 

  • Kook de rijst zoals aangegeven op de verpakking en laat hem afkoelen.
  • Zet een pot gezouten water op en breng aan de kook. Voeg de sluimererwten toe en laat ze 3 minuutje koken, zodat ze nog mooi groen en krokant zijn. Haal ze uit de pot en spoel ze met ijskoud stromend water.
  • In hetzelfde water kan de je doperwten kort koken. Spoel ook deze af onder koud stromend water.
  • Snij de ham in stukjes, schil en rasp de wortel en was en snij de paprika in kleine stukjes.
  • Meng alle ingrediënten in een grote kom en meg alles goed. Doe in individuele lunchboxen en graai morgenvroeg een doosje mee.
Heb je dit recept als eens geprobeerd?Laat ons weten hoe het was!