Win tijd.

1 keer koken, 2 keer eten!

Deze week maken we zelfgemaakt kippenbouillon. Bouillons zijn één van die dingen die onmisbaar zijn in de keuken. Vaak echter ontzien we ons de moeite om ze te maken. Toegegeven: een bouillon heeft tijd nodig, maar dat betekent niet dat je er uren moet bijstaan. Je zet ze op zacht vuurtje op en ze maken zichzelf klaar. Ideaal dus voor een avond of een namiddag, waar jij rustig kan relaxen op de zetel met een goed boek. Als je bovendien in het bezit bent van een snelkookpan dan kan je deze bouillon op ongeveer 40 minuten klaar maken. Dat is toch fantastisch?

Eén keer koken, 2 keer eten. Omdat ik zelf deze week zeer weinig tijd had om te koken, was ik verplicht inventief te zijn. Ik gebruikte mijn kippenbouillon voor de tomatensoep en de vol-au-vent, de rest vries ik in voor volgende week lekkere kippenramen mee te maken.

De dubbele portie groenten en de rijst van de vol-au-vent heb ik gebruikt voor een rijstslaatje. En de balletjes die ik de kinderen liet draaien, waren perfect voor een lunch salade met balletjes. De tomatensoep deed 2 keer dienst om de grootste honger te stillen. En de lunchsalade met balletjes en zalm delen dezelfde basis, zo kon ik 2 kroppen sla kuisen, in een afgesloten pot in de koelkast bewaren en op dinsdag en woensdag snel 2 slaatjes samenstellen.

Recepten van deze week:

  • Je kan dit weekmenu bewaren voor later door op ‘save to my collections’ te klikken

  • Je kan deze recepten printen door op ‘Print Recipes’ te klikken

  • Je kan een boodschappenlijstje maken door op ‘shopping list’ te klikken. Je krijgt dan een volledige overzicht van alle ingrediënten die je nodig hebt om dit weekmenu te maken. Pas eventueel vooraf het aantal personen aan per recept. En wil je een bepaald recept niet maken? Zet dan het aantal personen op 0.

[wprm-saved-collection id=22146]