Win tijd.

1 keer koken, 2 keer eten!

Deze week maken we zelfgemaakt kippenbouillon. Bouillons zijn één van die dingen die onmisbaar zijn in de keuken. Vaak echter ontzien we ons de moeite om ze te maken. Toegegeven: een bouillon heeft tijd nodig, maar dat betekent niet dat je er uren moet bijstaan. Je zet ze op zacht vuurtje op en ze maken zichzelf klaar. Ideaal dus voor een avond of een namiddag, waar jij rustig kan relaxen op de zetel met een goed boek. Als je bovendien in het bezit bent van een snelkookpan dan kan je deze bouillon op ongeveer 40 minuten klaar maken. Dat is toch fantastisch?

Eén keer koken, 2 keer eten. Omdat ik zelf deze week zeer weinig tijd had om te koken, was ik verplicht inventief te zijn. Ik gebruikte mijn kippenbouillon voor de tomatensoep en de vol-au-vent, de rest vries ik in voor volgende week lekkere kippenramen mee te maken.

De dubbele portie groenten en de rijst van de vol-au-vent heb ik gebruikt voor een rijstslaatje. En de balletjes die ik de kinderen liet draaien, waren perfect voor een lunch salade met balletjes. De tomatensoep deed 2 keer dienst om de grootste honger te stillen. En de lunchsalade met balletjes en zalm delen dezelfde basis, zo kon ik 2 kroppen sla kuisen, in een afgesloten pot in de koelkast bewaren en op dinsdag en woensdag snel 2 slaatjes samenstellen.

Volgende zaken kan je vooraf klaarmaken, bijvoorbeeld op zondagvoormiddag: 

  • kippenbouillon – gebruiken in de tomatensoep en de vol-au-vent, de rest gaat de diepvries in
  • tomatensoep (bewaren tot dinsdag in de koelkast, maar kan in individuele porties in de diepvries)
  • vol-au-vent (kan bewaren tot dinsdag in de koelkast)
  • rijst lunch salade (kan in de koelkast 3 dagen bewaren)
  • lunchsalade met zalm (voor dinsdagmiddag)
  • lunchsalade met balletjes (voor woensdagmiddag)
  • broccolisalade (voor donderdagmiddag – voeg de sesammayonaise pas donderdag ochtend toe)
  • veggie curry (voor maandagavond)
  • de bolognesesaus maak je in een grote hoeveelheid en bewaard 3 maanden in de diepvries
  • het ijs is 1 week lekker in de diepvries

Recepten van deze week:

Lunch:

Avond:

Andere:

Steek deze recepten in je persoonlijke weekmenu en druk je boodschappenlijstje af.

Groepeer volgens: alfabet, Maaltijd, Keuken, Dieet , Keyword
Sleep recept naar je menu:
July 13
Vandaag
Dag 7500
July 14
Morgen
Dag 7501
July 15
woensdag
Dag 7502
July 16
donderdag
Dag 7503
July 17
vrijdag
Dag 7504
July 18
zaterdag
Dag 7505
July 19
zondag
Dag 7506
Ontbijt
Lunch
Diner
Klik op een recept voor meer details
Geselecteerd Recept: Geselecteerde Recepten:
Ingrediënt Hoeveelheid

Recepten in beeld