Groenten in de hoofdrol.

Wereld veggie dag op 1 oktober!   

We zijn een paar dagen in de herfst en dat betekent dat we nu echt andere ingrediënten zullen gaan gebruiken. Bij wijze van afscheid echter wil ik nog even genieten van tomaat en aubergine, die hebben nu nog lekker veel smaak, maar het seizoen loopt wel ten einde.

1 oktober is het wereld veggiedag en dat verdient extra aandacht. Waarom zouden we vegetarisch eten? Je hoeft natuurlijk niet voor 100% vegetarisch te gaan, maar het is zeker interessant om je vleesverbruik nader onder de loep te nemen.

Ter gelegenheid van deze dag, komt EVA met tal van leuke initiatieven. Eva is de organisatie die staat voor vegetarische alternatieven en Donderdag veggiedag is in heel wat Vlaamse steden ondertussen een succes.

Omdat Keukenrevolutie overtuigd is van de positieve impact van een overwegend plantaardig dieet, doen we dus vrolijk mee aan deze vegetarische hoogdag. We maken op donderdag de veggie schotel van EVA, ontwikkeld door Nicolas Decloedt.

Wie echt alles wil geven kan ook ons donderdag veggie menu maken: geïnspireerd op Spermalie Vegucation gerechten: Cashew kwark met bieslook en radijs, Bloemkool dragonsoep met amandelpasta en pompoenrisotto.

Alvast veel plezier met al deze groenten gerechten

Recepten van deze week:

Ontbijt:

Avond:

Donderdag 1 oktober – Wereld veggiedag.

EVA recept in samenwerking met Nicolas Decloedt

Andere:

Recepten in beeld

Steek deze recepten in je persoonlijke weekmenu en druk je boodschappenlijstje af.

Groepeer volgens: alfabet, Maaltijd, Keuken, Dieet , Keyword
Sleep recept naar je menu:
March 29
Vandaag
Dag 7394
March 30
Morgen
Dag 7395
March 31
dinsdag
Dag 7396
April 1
woensdag
Dag 7397
April 2
donderdag
Dag 7398
April 3
vrijdag
Dag 7399
April 4
zaterdag
Dag 7400
Ontbijt
Lunch
Diner
Klik op een recept voor meer details
Geselecteerd Recept: Geselecteerde Recepten:
Ingrediënt Hoeveelheid