Groenten in de hoofdrol.

Wereld veggie dag op 1 oktober!   

We zijn een paar dagen in de herfst en dat betekent dat we nu echt andere ingrediënten zullen gaan gebruiken. Bij wijze van afscheid echter wil ik nog even genieten van tomaat en aubergine, die hebben nu nog lekker veel smaak, maar het seizoen loopt wel ten einde.

1 oktober is het wereld veggiedag en dat verdient extra aandacht. Waarom zouden we vegetarisch eten? Je hoeft natuurlijk niet voor 100% vegetarisch te gaan, maar het is zeker interessant om je vleesverbruik nader onder de loep te nemen.

Ter gelegenheid van deze dag, komt EVA met tal van leuke initiatieven. Eva is de organisatie die staat voor vegetarische alternatieven en Donderdag veggiedag is in heel wat Vlaamse steden ondertussen een succes.

Omdat Keukenrevolutie overtuigd is van de positieve impact van een overwegend plantaardig dieet, doen we dus vrolijk mee aan deze vegetarische hoogdag. We maken op donderdag de veggie schotel van EVA, ontwikkeld door Nicolas Decloedt.

Wie echt alles wil geven kan ook ons donderdag veggie menu maken: geïnspireerd op Spermalie Vegucation gerechten: Cashew kwark met bieslook en radijs, Bloemkool dragonsoep met amandelpasta en pompoenrisotto.

Alvast veel plezier met al deze groenten gerechten

Recepten van deze week:

  • Je kan dit weekmenu bewaren voor later door op ‘save to my collections’ te klikken

  • Je kan deze recepten printen door op ‘Print Recipes’ te klikken

  • Je kan een boodschappenlijstje maken door op ‘shopping list’ te klikken. Je krijgt dan een volledige overzicht van alle ingrediënten die je nodig hebt om dit weekmenu te maken. Pas eventueel vooraf het aantal personen aan per recept. En wil je een bepaald recept niet maken? Zet dan het aantal personen op 0.

[wprm-saved-collection id=22152]