Johan is dol op risotto. Wanneer ik hem blij wil maken, kan ik bijgevolg altijd op risotto terugvallen. Dit is een recept dat ik vond op het web, op de site van foxeslovelemons.com. Geweldige naam, vind je niet?

Niet alleen Johan wordt trouwens blij van risotto. Risotto = comfort en instant geluk. Perfect voor een avondje tv-kijken met een kom in de schoot. Nog snel doen dus, voor de lente helemaal in het land is en het buiten zoveel beter is dan op de zetel. Wij deden het alvast dit weekend, terwijl we op Netflix een hele reeks (of toch bijna) Daredevil keken.

Het recept ziet er fantastisch uit, door de mooi rode kleur, en bovendien smaakt het geweldig. Nog een pluspunt is dat er geen room ingaat, maar door de kokosmelk krijg je toch een lekker romig gerecht. De spicyness van de sambal wordt wat verzegt door de limoen van de scampi, maar dit is toch een pittig gerechtje. Hou dus wat water klaar om je mond te koelen.

Veel mensen beginnen niet aan risotto omdat je op tv zo vaak hoort hoe moeilijk het is. Persoonlijk vind ik het totaal niet moeilijk. Natuurlijk ik ben geen 3-sterren chef en mijn risotto zal in Italië misschien wel scheef bekeken worden. Maar wat doet dat er toe? Als wij het maar lekker vinden, toch?

Het belangrijkste zijn, denk ik, je ingrediënten. Probeer te vertrekken van een zelfgemaakte bouillon: kip of groenten. Eenmaal je het proces te pakken hebt, is risotto een schotel die je op een zware dag telkens weer zo uit je mouw kan schudden.

 

pikante-risotte-683x1024

Spicy kokosrisotto met scampi

0 van 0 stemmen
Voorbereidingstijd 10 min
Bereidingstijd 30 min
Totale tijd 40 min
Gang Makkelijk doordeweeks
Keuken Italiaans
Porties 4 personen
Ingrediënten
  
  • 400 ml groenten- of kippenbouillon
  • 160 gr risottorijst
  • 1 sjalot
  • 80 gr geraspte kokos
  • 2 tl gember fijngeraspt
  • 200 ml kokosmelk
  • 2 tl sambal oelek
  • 1 handvol verse koriander
  • 100 gr cashewnoten
  • 24 scampi's ongepeld
  • 2 limoenen sap
  • 2 el boter
  • zout
  • peper

Instructies
 

  • Verwarm de bouillon in een pannetje tot hij heet is.
  • In een diepe pan of kom: doe 2 eetlepel boteren laat op middelhoog vuur smelten. Snij de sjalot fijn en laat hem stilletjes zacht worden in de boter. Voeg dan de rijst, de kokosrasp en de gember toe en laat dit gedurende 5 minuten op een zacht vuur wat bakken, tot de rijst glazig wordt. Blijf roeren.
  • Voeg dan telkens 1pollepel bouillon toe, en roer regelmatig door de rijst. Telkens wanneer de bouillon door de rijst is opgenomen, voeg je een extra lepel toe, en dit tot de rijst gaar is. Ongeveer 20 minuutjes.
  • Voeg dan de kokosmelk, die je vooraf kan mengen met de 2 lepels sambal. Doe wat meer of minder sambal, volgens je eigen zin in pikant.
  • Bak ondertussen de gepelde en ontdarmde scampi's in boter of olijfolie. Wanneer ze roze worden, na ongeveer 5 minuten, blus je de pan met het limoensap. Kruid met peper en zout en voeg de scampi's bij de risotto.
Trefwoord trendy gerechten
Heb je dit recept als eens geprobeerd?Laat ons weten hoe het was!

Spicy kokosrisotto met scampi

0 van 0 stemmen
Voorbereidingstijd 10 min
Bereidingstijd 30 min
Totale tijd 40 min
Gang Makkelijk doordeweeks
Keuken Italiaans
Porties 4 personen
Ingrediënten
  
  • 400 ml groenten- of kippenbouillon
  • 160 gr risottorijst
  • 1 sjalot
  • 80 gr geraspte kokos
  • 2 tl gember fijngeraspt
  • 200 ml kokosmelk
  • 2 tl sambal oelek
  • 1 handvol verse koriander
  • 100 gr cashewnoten
  • 24 scampi's ongepeld
  • 2 limoenen sap
  • 2 el boter
  • zout
  • peper

Instructies
 

  • Verwarm de bouillon in een pannetje tot hij heet is.
  • In een diepe pan of kom: doe 2 eetlepel boteren laat op middelhoog vuur smelten. Snij de sjalot fijn en laat hem stilletjes zacht worden in de boter. Voeg dan de rijst, de kokosrasp en de gember toe en laat dit gedurende 5 minuten op een zacht vuur wat bakken, tot de rijst glazig wordt. Blijf roeren.
  • Voeg dan telkens 1pollepel bouillon toe, en roer regelmatig door de rijst. Telkens wanneer de bouillon door de rijst is opgenomen, voeg je een extra lepel toe, en dit tot de rijst gaar is. Ongeveer 20 minuutjes.
  • Voeg dan de kokosmelk, die je vooraf kan mengen met de 2 lepels sambal. Doe wat meer of minder sambal, volgens je eigen zin in pikant.
  • Bak ondertussen de gepelde en ontdarmde scampi's in boter of olijfolie. Wanneer ze roze worden, na ongeveer 5 minuten, blus je de pan met het limoensap. Kruid met peper en zout en voeg de scampi's bij de risotto.
Trefwoord trendy gerechten
Heb je dit recept als eens geprobeerd?Laat ons weten hoe het was!