[fullwidth background_color=”” background_image=”” background_parallax=”none” enable_mobile=”no” parallax_speed=”0.3″ background_repeat=”no-repeat” background_position=”left top” video_url=”” video_aspect_ratio=”16:9″ video_webm=”” video_mp4=”” video_ogv=”” video_preview_image=”” overlay_color=”” overlay_opacity=”0.5″ video_mute=”yes” video_loop=”yes” fade=”no” border_size=”0px” border_color=”” border_style=”” padding_top=”20″ padding_bottom=”20″ padding_left=”0″ padding_right=”0″ hundred_percent=”no” equal_height_columns=”no” hide_on_mobile=”no” menu_anchor=”” class=”” id=””][two_third last=”no” spacing=”yes” center_content=”no” hide_on_mobile=”no” background_color=”” background_image=”” background_repeat=”no-repeat” background_position=”left top” border_position=”all” border_size=”0px” border_color=”” border_style=”” padding=”” margin_top=”” margin_bottom=”” animation_type=”” animation_direction=”” animation_speed=”0.1″ class=”” id=””]

Konfijten is een bewaartechniek, waarin men producten langzaam laat garen in een grote hoeveelheid vetstof en/of suiker(siroop). Omdat we bij keukenrevolutie zo min mogelijk suikers willen gebruiken, doen we dit met kokosbloesemsuiker (die heeft een lagere glycemische index), als vetstof gebruiken we olijfolie.

Het doel van konfijten is de smaak verbeteren en de houdbaarheid verlengen.

Bij het konfijten van tomaten is het belangrijk om de tomaten met de buitenkant naar boven te leggen. Leg je ze met de holle kant naar boven, dan blijft er vocht instaan, waardoor de tomaten niet netjes drogen.

Ook moet je eerst de tomaten pellen.

[/two_third][one_third last=”yes” spacing=”yes” center_content=”no” hide_on_mobile=”no” background_color=”” background_image=”” background_repeat=”no-repeat” background_position=”left top” border_position=”all” border_size=”0px” border_color=”” border_style=”” padding=”” margin_top=”” margin_bottom=”” animation_type=”” animation_direction=”” animation_speed=”0.1″ class=”” id=””][tagline_box backgroundcolor=”#ffffff” shadow=”no” shadowopacity=”0.7″ border=”1px” bordercolor=”#d4d0cd” highlightposition=”top” content_alignment=”left” link=”” linktarget=”_self” modal=”” button_size=”” button_shape=”” button_type=”” buttoncolor=”” button=”” title=”Tips: ” description=”De beste tomaten hiervoor zijn de San Marzano, die hebben weinig vocht en mooi stevig vlees.” margin_top=”” margin_bottom=”” animation_type=”0″ animation_direction=”down” animation_speed=”0.1″ class=”” id=””][/tagline_box][imageframe lightbox=”no” lightbox_image=”” style_type=”none” hover_type=”none” bordercolor=”” bordersize=”0px” borderradius=”0″ stylecolor=”” align=”none” link=”https://partnerprogramma.bol.com/click/click?p=1&t=url&s=32202&f=TXL&url=http%3A%2F%2Fwww.bol.com%2Fnl%2Fp%2Fzyliss-julienne-schiller%2F9200000002757054%2F&name=week%204%20september” linktarget=”_blank” animation_type=”0″ animation_direction=”down” animation_speed=”0.1″ hide_on_mobile=”no” class=”” id=””] [/imageframe][/one_third][/fullwidth]

Gekonfijte tomaten
Recept Afdrukken
Stemmen: 0
Score: 0
Jij:
Stem op dit recept!
Voeg to aan Menu Plan:
Dit recept is toegevoegd aan je Menu Plan
Voeg toe aan Winkellijst
Dit recept zit in jouw Winkellijst
Maaltijd technieken
Porties
gr
Ingrediënten
  • 600 gr tomaten
  • 6 el kokosbloesemsuiker witte/poeder
  • 6 el olijfolie
  • 1 handvol tijm fijngesneden
Maaltijd technieken
Porties
gr
Ingrediënten
  • 600 gr tomaten
  • 6 el kokosbloesemsuiker witte/poeder
  • 6 el olijfolie
  • 1 handvol tijm fijngesneden
Stemmen: 0
Score: 0
Jij:
Stem op dit recept!
Voeg to aan Menu Plan:
Dit recept is toegevoegd aan je Menu Plan
Voeg toe aan Winkellijst
Dit recept zit in jouw Winkellijst
Instructies
  1. Was en pel de tomaten.
  2. Snij ze in vier en haal de pitten eruit. Droog de tomaten met keukenpapier.
  3. Meng in een schaaltje de olijfolie met de fijngesneden tijm
  4. Haal de tomaten door de oliemengeling en leg ze op een ovenschaal (bekleed met bakpapier) met de bolle zijde naar boven.
  5. Strooi de suiker over de tomaten en plaats ze minstens 1 uur in de oven op 80°C.
  6. Laat de tomaten afkoelen en gebruik ze in de geitenkaastorentjes of doe ze in een bokaal en overgiet met olijfolie om ze beter te bewaren. In de koelkast blijven ze ongeveer 2 maand goed.
Deel dit Recept