[fullwidth background_color=”” background_image=”” background_parallax=”none” enable_mobile=”no” parallax_speed=”0.3″ background_repeat=”no-repeat” background_position=”left top” video_url=”” video_aspect_ratio=”16:9″ video_webm=”” video_mp4=”” video_ogv=”” video_preview_image=”” overlay_color=”” overlay_opacity=”0.5″ video_mute=”yes” video_loop=”yes” fade=”no” border_size=”0px” border_color=”” border_style=”” padding_top=”20″ padding_bottom=”20″ padding_left=”0″ padding_right=”0″ hundred_percent=”no” equal_height_columns=”no” hide_on_mobile=”no” menu_anchor=”” class=”” id=””][two_third last=”no” spacing=”yes” center_content=”no” hide_on_mobile=”no” background_color=”” background_image=”” background_repeat=”no-repeat” background_position=”left top” border_position=”all” border_size=”0px” border_color=”” border_style=”” padding=”” margin_top=”” margin_bottom=”” animation_type=”” animation_direction=”” animation_speed=”0.1″ class=”” id=””]

Konfijten is een bewaartechniek, waarin men producten langzaam laat garen in een grote hoeveelheid vetstof en/of suiker(siroop). Omdat we bij keukenrevolutie zo min mogelijk suikers willen gebruiken, doen we dit met kokosbloesemsuiker (die heeft een lagere glycemische index), als vetstof gebruiken we olijfolie.

Het doel van konfijten is de smaak verbeteren en de houdbaarheid verlengen.

Bij het konfijten van tomaten is het belangrijk om de tomaten met de buitenkant naar boven te leggen. Leg je ze met de holle kant naar boven, dan blijft er vocht instaan, waardoor de tomaten niet netjes drogen.

Ook moet je eerst de tomaten pellen.

[/two_third][one_third last=”yes” spacing=”yes” center_content=”no” hide_on_mobile=”no” background_color=”” background_image=”” background_repeat=”no-repeat” background_position=”left top” border_position=”all” border_size=”0px” border_color=”” border_style=”” padding=”” margin_top=”” margin_bottom=”” animation_type=”” animation_direction=”” animation_speed=”0.1″ class=”” id=””][tagline_box backgroundcolor=”#ffffff” shadow=”no” shadowopacity=”0.7″ border=”1px” bordercolor=”#d4d0cd” highlightposition=”top” content_alignment=”left” link=”” linktarget=”_self” modal=”” button_size=”” button_shape=”” button_type=”” buttoncolor=”” button=”” title=”Tips: ” description=”De beste tomaten hiervoor zijn de San Marzano, die hebben weinig vocht en mooi stevig vlees.” margin_top=”” margin_bottom=”” animation_type=”0″ animation_direction=”down” animation_speed=”0.1″ class=”” id=””][/tagline_box][imageframe lightbox=”no” lightbox_image=”” style_type=”none” hover_type=”none” bordercolor=”” bordersize=”0px” borderradius=”0″ stylecolor=”” align=”none” link=”https://partnerprogramma.bol.com/click/click?p=1&t=url&s=32202&f=TXL&url=http%3A%2F%2Fwww.bol.com%2Fnl%2Fp%2Fzyliss-julienne-schiller%2F9200000002757054%2F&name=week%204%20september” linktarget=”_blank” animation_type=”0″ animation_direction=”down” animation_speed=”0.1″ hide_on_mobile=”no” class=”” id=””] [/imageframe][/one_third][/fullwidth]