Maak je eigen aangepaste weekmenu met deze handige tool.

Maaltijden voor een ganse week plannen is voor mij lange tijd een moeilijke opdracht geweest. Ik wou vrijheid en keuze, elk dag, om klaar te maken waar ik op dat moment zin in had.

In de plaats van vrijheid en keuze had ik echter stress – dat besef ik nu pas. Elke dag opnieuw die vraag: ‘ Wat zullen we vandaag weer eten?’. Ik kon er soms een ganse dag mee bezig zijn. Niet alleen met dat natuurlijk, maar op verschillende momenten kwam de vraag naar boven en dan was ik er toch wel even zoet mee. Regelmatig kon ik niets bedenken en dat maakte mij helemaal kierewiet.

Toen ik tenslotte in het warenhuis liep, wist ik nog steeds niet wat ik zou klaarmaken, wat ik nog in huis had en hoeveel budget ik eigenlijk nog had om boodschappen te doen.

Verschillende keren probeerden wij gezonder te eten, maar die last-minute boodschappen en geen flauw idee hebben van wat ik zou klaarmaken, zorgden er veel te vaak voor dat we voor oude vertrouwde en minder gezonde alternatieven kozen.

Keukenrevolutie was voor mij een keerpunt. Doordat ik met jullie recepten deel, moest ik wel vooraf plannen, want het gebeurde dat ik op vrijdagochtend nog dingen moest koken en fotograferen. Dat was echt niet ideaal. Bovendien maak ik nu 5 keer per week een nieuw recept klaar – dat bedenk ik niet zomaar in de winkel.

Ondertussen zou ik niet meer zonder menuplan kunnen, want het heeft mij niets anders dan voordelen opgeleverd.

Hoewel jij waarschijnlijk geen blog hebt, ben ik er toch van overtuigd dat je niet zonder een weekplan kan, wanneer je aan een gezonde levensstijl wil werken. Vandaar dat je op deze pagina je eigen weekmenu kan samenstellen. Je kan kiezen uit alle keukenrevolutie recepten en al je maaltijden inplannen en het aantal personen aanduiden. Dit levert je alleen maar voordelen op!

De voordelen van een weekmenu.

Ik zet ze nog even kort voor jullie op een rijtje – alle voordelen van een weekmenuplan

 • Meer rust & minder stress.¬†Maak 1 keer per week tijd vrij om te kijken wat je wanneer gaat eten. Hou hierbij rekening met het aantal personen dat voor elke maaltijd aanwezig is en vooral ook met de tijd die jij (of een andere kok ūüėČ ) tijd heeft om te koken. Bouw voor dat laatste altijd een veiligheidsmarge in, want meestal duurt iets langer dan voorzien en er moet ook nog opgeruimd worden. Kies dit moment goed. Plan je menu op een ogenblik dat je nog helder kan nadenken en dat je er zin in hebt.
 • Minder kosten en afval.¬†Door een goeie planning zal je merken dat je niet alleen veel minder weggooit, maar dat je ook minder koopt – dat is een beetje een kip of het ei verhaal. Jaarlijks wordt er heel wat voedsel weggegooid en dat is niet alleen zonde van het geld, maar vooral ook van alle verspilde energie en impact op de aarde.
 • Het helpt enorm wanneer je je gewoontes wil aanpassen.¬†Je levensstijl en eetgewoonten aanpassen, werkt op lange termijn alleen als je planmatig tewerk gaat. Geloof mij, ik heb het meerdere keren zonder geprobeerd en gefaald. Een gezond menu maken en je daar op instellen en bovendien alle ingredi√ęnten in huis hebben, dat helpt! Je hoeft er niet meer over na te denken, je maakt het gewoon.
 • Win tijd.¬†Je hoeft niet elke week van nul te beginnen. Hergebruik maaltijden, maak een top 10 van jullie favoriete gezonde maaltijden en laat deze regelmatig terugkomen. Zo gaat niet alleen je planning sneller, maar is ook iedereen in je gezin tevreden. Doordat je hier ook een boodschappenlijst kan maken, win je nog meer tijd. Je hoeft maar 1 keer per week meer naar de winkel!
 • Breng variatie in je menu.¬†Recepten opnieuw maken, dat is praktisch, maar kan op termijn best saai zijn. Hou je van recepten zoeken en nieuwe dingen uitproberen? Voeg dan af en toe een nieuw recept toe, dat brengt afwisseling in je menu. Zo hou je goede voornemens ook langer vol.

Geen zin of geen tijd om te plannen? Volg dan onze weekmenu plannen, zo kom je al een hele stap vooruit.

Hoe werkt het?

Dit werkt echt heel eenvoudig.

 • Kies de recepten die je wil maken door te zoeken op onze site. Recepten
 • Heb je een recept gevonden dat je wil toevoegen aan je weekmenu ‘collectie’? Klik dan gewoon op de knop ‘toevoegen aan collectie’
 • Je kan ook op deze pagina verder aan de slag
 • Klik op edit collections
 • Voeg dan een collectie toe en geef ze een naam – voorbeeld menu 1
 • Je krijgt dan een zoekveld waar je recepten kan zoeken.

[wprm-recipe-collections]