Deze varkenskoteletten met appelsien zijn een perfect gerecht om andere smaken te eten dan zoet. Serveer je er dan de wat zoete pastinaakpuree bij, dan krijg je een maaltijd die bijna alle smaken bevat. Dat is lekker en voor elk wat wils. Bij deze varkenskoteletjes komt bier en appelsien. Bitter en zurig.
Het is bovendien een perfect doordeweekse maaltijd, want eenvoudig klaar te maken en toch speciaal en eens iets anders. De koteletjes kan je aanvullen met sperziebonen gemengd met amandelnootjes.
Tips: Koop bio koteletten of bestel eens een varken bij deel een varken
Gezond want: Hoewel een beetje in de vergetelheid geraakt, zou varkensvlees heel gezond zijn. Het is één van de kenmerken van de blue zones. Mensen in blue zones worden gemiddeld (gezonder) ouder.
Varkenskoteletten met sinaasappel
Ingrediënten
- 4 koteletten bio
- 1/2 tl kaneel
- 1/2 tl chilipoeder
- 3 el boter of kokosolie
- 1 citroen bio
- 2 appelsienen bio
- 500 gr sperzieboontjes
- 50 gr gepelde amandelen
- 300 ml pils
Instructies
- Wrijf de koteletten in met het mengsel van kaneel, chilipoeder, peper en zout. Verhit wat boter in de pan en bak de koteletten op een zeer hete pan rondom mooi bruin. Haal ze uit de pan en hou ze warm.
- Was de citroen en de sinaasappel met heet water en haal de schil er af met een zesbesnijder of een rasp. Snij de rest in dunne schijfjes en bak ze 5 minuten in de pan van het vlees. Zorg er voor dat ze niet aanbakken. Blus met het bier en laat wat inkoken
- Leg de koteletten weer in de pan en laat ze verder garen. Niet te lang, want anders worden ze veel te droog.
- Kook de boontjes in een grote kom sterk gezouten water. Giet ze af en laat ze goed uitlekken. Doe wat boter in de kom en bak de boontjes kort aan. Voeg de amandelen toe en laat alles lichtjes kleuren. Kruid met peper en zout.
- Ook lekker met de pastinaakpuree.
Geef een reactie