VEGETARISCH
Sperziebonen Amandine
Een geweldig makkelijk en lekker bijgerecht. Past bij heel veel gerechten en is ook herlijk bij alles wat enigszins spicy is. Amandine is een klassiek gerecht waarbij amandelen gebruikt worden.
Vegan mayonnaise
Meest populaire saus bij de Belgen: Mayonnaise. Het traditionele recept op basis van rauwe eierdooier vind je hier. Deze is natuurlijk niet geschikt voor zwangere vrouwen en vegans, want rauwe eieren
Blauwe bessen bananenbrood
Er zijn weken dat ik niet snel genoeg nieuwe bananen kan meebrengen en dan zijn er weken waar de stakkerds blijven liggen en bruiner worden, dan goed voor ze is.
Low Carb geroosterde pompoen en Berloumi salade
De eerste zonnestralen in februari, doen een mens al gauw verlangen naar warmere dagen. Eén optimistische stap naar buiten zonder trui, doet je echter al snel spijt krijgen van je
Verleidelijke eitjes
Een Franse klassieker! Oeuf en cocotte. Lekkere romige eitjes met soldaatjes als ontbijt = de perfecte start. Ze zijn snel klaar en makkelijk te maken. Ik maak ze zelf doordeweeks
Perzische liefdesccake
Mogelijks het land waar de vertellingen van 1001 nacht ooit zijn ontstaan. In elk geval welke cake kan beter in aanmerking komen om te serveren op Valentijnsdag. Net als veel
‘Overnacht’ havermout
Overnight Oats Een gezond ontbijt op tafel krijgen is niet altijd even eenvoudig. Vooral tijd speelt daarbij een belangrijke rol. Dat verklaart wellicht het succes van boterhammetjes met choco -
Huevos Rancheros
Huevos Rancheros Huevos watte? Heuvos Rancheros of eitjes van de Mexicaanse cowboys. Ze worden als stevig ontbijt opgediend, maar bij ons komen ze ook wel eens op zaterdagmiddag of doordeweeks
Rode kool sla met Quinoa en radijsjes
Ik hou er wel van om kleurencombinaties te maken met eten. Niet dat ik bepaald veel aanleg heb voor kleur en combinaties, maar wanneer eten er ook mooi uitziet, dan
Paprika’s gevuld met Quinoa
Een makkelijk vegetarisch doordeweeks recept. Je kan het prima vooraf klaarmaken en de dag zelf hoef je het enkel nog in de oven te schuiven. Dat is pas praktisch op
Gegrilde Haloumi met mangoslaatje en kokos-tahini dressing
Een lekker fris slaatje, dat iedereen zal kunnen bekoren. Probeer zeker eens om een potje tahin te bemachtigen. Het is een pasta van sesamzaadjes - zoals je misschien wel pindakaas,
Bloemkoolcouscous met gedroogd fruit en geroosterde noten
Bloemkool couscous komt bij ons regelmatig op tafel. Dat komt omdat hij in de eerste plaats heel lekker is, maar vooral ook omdat je er eindeloos mee kan variëren. De
Tartaar van rode biet en quinoa
Voor iedereen die niet van rode biet houdt, is dit een fantastisch recept. Ik durf dat te beweren, want hier thuis zijn er 3 die geen rode biet lusten en
Instant postelein soepje
Dit snelle soepje is ideaal om in het voorjaar te maken, wanneer de postelein als één van de eerste en supermakkelijk te kweken groenten zijn kopjes bovensteekt. Wij hadden hem
Vegan spaghetti carbonara met kokosspek
Sinds vorige week volg ik een aantal workshops over energetische voeding. Dat is een onderwerp dat mij al heel lang boeit en ik heb interesse in verschillende inzichten over voeding.
Linzen curry met pompoen en champignons
Een heerlijke curry, ideaal voor Halloween en er hoeft niet eens bloed voor te vloeien. De curry is zo vullend dat iedereen stevig op zijn benen zal staan op
Glutenvrije avocado broodjes
Omdat gluten voor heel veel mensen een probleem vormen, proberen we zo min mogelijk gluten te eten. Klein probleem. We zijn natuurlijk wel gewoon om ons dagelijks brood te eten.
Falafels met hummus en bloemkoolcouscous
Falafels en hummus zijn de Midden-Oosterse versie van Spaghetti Bolognese. Ik bedoel maar: er bestaan honderden versie van - elk Midden-Oosters kookboek heeft er een recept voor. Je kan variëren
Quinoaburgers
Quinoa is een pseudo graan oorspronkelijk afkomstig uit de Andes en rijk aan eiwitten en koolhydraten. Het is een zogenaamd superfood omdat het meer micronutriënten bevat dan andere voedingsmiddelen. Persoonlijk
Radijsjes met opgeklopte boter en kruidenzout
Ik herinner mij de moestuin van mijn opa. Een voor hedendaagse normen groot stuk met allerlei groenten van aardappelen tot (zebra)tomaten. Er stond een beetje van alles in en
Nieuwsbrief
Schrijf je in op onze gratis nieuwsbrief. Zo blijf je op de hoogte van alle recepten, experimenten, nieuwe workshops en aanbiedingen van Keukenrevolutie:
Waarom niet eens een workshop volgen?
Wil je graag beter leren koken en ook nog eens een leuke en ontspannende workshop volgen? Schrijf je dan zeker eens in voor een kookworkshop bij Keukenrevolutie. Wij hebben een mooi aanbod, zo is er voor elk wat wils.