Je hebt zeer weinig werk aan dit recept en het is zeer lekker, ideaal voor een snelle weekdag! En bovendien kan je het evengoed aan gasten voorschotelen want het ziet er ook mooi en fris uit.

Ik heb de kookboeken van Pascalle Naessens al een hele tijd en ik keek er regelmatig in. Haar filosofie sluit relatief dicht aan bij een aantal andere voedingsplannen die ik de laatste jaren leerde kennen. Toch heeft het relatief lang geduurd alvorens ik uit haar boeken ook echt begon te koken. Tot nu dus en ik moet toegeven dat de gerechten zeer lekker en vooral snel klaar te maken zijn. Perfect dus voor onze weekday dinners.

Je vindt het gerecht in haar boek Puur genieten en toch gezond en slank op pag. 128. Ik heb zelf nog een lepeltje groene curry pasta toegevoegd, enkel en alleen omdat ik zo van curry’s hou. Ook met de groenten kan je variëren: zo heb ik een handvol prinsesseboontjes toegevoegd.

Tips: Kies voor dit gerecht een stevige witte vissoort zoals bijvoorbeeld kabeljauw.

Gezond want: Een lichte curry met toch wat pittige smaken zorgt er voor dat je lichaam afvalstoffen sneller afvoert.

kabeljauw-groene-curry-PN

Vis met kruiden, kokosmelk, limoen en tomaatjes

0 van 0 stemmen
Voorbereidingstijd 15 min
Bereidingstijd 30 min
Totale tijd 45 min
Gang Makkelijk doordeweeks
Keuken Universeel
Porties 4 personen
Ingrediënten
  
  • 800 gr stevige witte visfilet
  • 1 bakje trostomaatjes
  • 250 gr prinsesse boontjes gekuist
  • 8 eetlepels kokosmelk of meer als je veel saus wil
  • 2 limoenen
  • 1 handvol bladpeterselie fijngesneden
  • 1 handvol dille fijngesneden
  • 1 handvol koriander fijngesneden
  • 6 blaadjes munt fijngesneden
  • 1 teentje knoflook
  • 1 soeplepel groene curry pasta

Instructies
 

  • Meng de kokosmelk met de curry en het sap van 1 limoen. kruid met peper en zout en voeg de fijngesneden knoflook toe.
  • Snij de tomaatjes in 2 en hak alle kruiden fijn.
  • Leg de visfilets in een ovenschotel en overgiet met de kokosmelk. Bestrooi met de 2/3 van de kruiden. Leg de tomaatjes er rond en zet gedurende 30 min in de oven.
  • Kook de prinsesseboontjes gaar in gezouten water en giet ze af. Snij in korte stukjes en zet opzij.
  • Kruid met peper en zout en smakelijk. Geef de overgebleven limoen erbij om uit te knijpen.
Trefwoord gezonde gerechten
Heb je dit recept als eens geprobeerd?Laat ons weten hoe het was!