Seizoensgebonden recepten: Winter
Skrei met prei, bloemkoolpuree en saffraansausje
Vanaf eind januari is Skrei verkrijgbaar. Je moet er wel snel bij zijn, want eind maart is het seizoen alweer voorbij. Skrei is kabeljauw die specifiek in Noorwegen, nabij de
Linzensalade met lekker verpakte kip
Een perfecte winterse salade. Wie denkt dat salades alleen voor 's zomers zijn, heeft het mis, en dat wil ik graag bewijzen met deze voedzame en verzadigende warme linzensalade. Linzen
Low Carb geroosterde pompoen en Berloumi salade
De eerste zonnestralen in februari, doen een mens al gauw verlangen naar warmere dagen. Eén optimistische stap naar buiten zonder trui, doet je echter al snel spijt krijgen van je
Kokant gebakken kip met pompoenpuree
Kip is bij ons thuis één van de favorieten. Ik eet het graag in allerlei gerechten. Voor doordeweeks is het zo geweldig dat ze snel en makkelijk klaar te maken
Tajine met kalsfvlees, cashewnoten en perziken
Een heerlijke stoofschotel, waar je heel weinig werk aan hebt. Eenmaal alle ingrediënten toegevoegd, is het alleen zaak om voldoende tijd uit te trekken om het vlees boterzacht te laten
Zijdezachte kikkererwtensoep
Een heerlijk romige soep die elk hart sneller zal doen slaan. Deze soep zal niet misstaan op je valentijnsmenu: ze is lekker en super romig, terwijl er geen room is
Groentenstoemp met Mediteraans gehaktbroodje
Groenten in de stoemp. Dit is een echte kinderfavoriet, die ongelooflijk maar waar echt boordevol groenten zit. Aan de stoemp komen bovendien totaal geen aardappelen te pas - dus hij
Glutenvrije polenta sinaasappelcake
Glutenvrije cake Glutenvrij bakken geeft niet altijd even veel voldoening. Omdat je uiteraard geen tarwebloem mag gebruiken, moet je op zoek gaan naar andere bloem. Jammer genoeg bevatten veel graansoorten
Indiase visschotel
Heerlijke Indische smaken en koolhydraatarm. Alles in 1 pan én een ovenschotel! Plus die heerlijke smaken uit het Oosten. Dit recept sprak mij direct aan toen ik het zag staan
Tartaar van rode biet en quinoa
Voor iedereen die niet van rode biet houdt, is dit een fantastisch recept. Ik durf dat te beweren, want hier thuis zijn er 3 die geen rode biet lusten en
Rundsstoofvlees met granaatappel en pastinaak
Een lekkere afwisseling op traditioneel Belgisch stoofvlees met bier en mosterd. De zurige granaatappel met zoetige port zorgt voor een interessante smaak in de mond. Bovendien is het beregoed momenteel buiten
Sint Jakobsvruchten met bloemkool
De Sint-Jakobsschelp is een typisch feestdier. Voor de dagdagelijkse keuken is het vaak te duur of niet bekend genoeg. Eindejaar is een prima moment om deze delicatesse te eten. Ze
Hertenbiefstukjes met dadel-labneh, bramen en pindacrumble
Een recept van Yotam Ottolenghi, uit zijn boek NOPI. Dit recept wou ik al zo lang eens klaarmaken, maar om de ene of andere reden kwam het er maar niet
Kalfsvlees met aardpeer en kardemom puree
Een heerlijk recept, dat je grotendeels vooraf kan klaarmaken. Ideaal, zo hoef je de dag van je kerst- of nieuwjaarsfeest niet meer te stressen. Dit recept volgt de principes van
Burgers met rode biet
Kookprogramma's zijn er genoeg op tv en toch kan ik het niet laten om telkens weer te blijven hangen, wanneer ik er eentje passeer. Onlangs trok één of andere versie
Tajine van kalf met pruimen
Een heerlijk zoete tajine. Dit is iets wat werkelijk iedereen lust en waar iedereen instant goed gezind van wordt! Dat kan handig van pas komen met dit sombere weer. In
Gyros van kalkoen met quinoasalade
Dit recept is gebaseerd op een recept van Jeroen Meus. Belangrijk volgens Jeroen, is dat je je vlees laat marineren, zodat het veel smaak krijgt. Hij geeft er rijst bij,
Kip tajine met zoete aardappel
Tajines zijn altijd leuk om op tafel te zetten. Niemand weet wat er inzit tot het deksel er af gaat en alle geuren die bewaard bleven in de pot,
Kip drumsticks met groene olijven
Dit is een eenvoudige hartverwarmende ovenschotel, die relatief snel op tafel staat. Ben jij van het goed voorbereidde type? Marineer je kippendrumsticks dan de dag voordien al, zo trekken de
Rund stoofvlees met rode wijn
Stoofvlees is een traditionele favoriet in veel gezinnen. Mijn mama maakt heerlijk stoofvlees en ik heb altijd haar recept gevolgd. Haar geheim? Geuze en peperkoek met mosterd. Ons probleem? Zowel
Nieuwsbrief
Schrijf je in op onze gratis nieuwsbrief. Zo blijf je op de hoogte van alle recepten, experimenten, nieuwe workshops en aanbiedingen van Keukenrevolutie:
Waarom niet eens een workshop volgen?
Wil je graag beter leren koken en ook nog eens een leuke en ontspannende workshop volgen? Schrijf je dan zeker eens in voor een kookworkshop bij Keukenrevolutie. Wij hebben een mooi aanbod, zo is er voor elk wat wils.