Deze week hadden we een tweede Hello Fresh box en dit recept komt vers uit de box. Eén van de dingen die ik goed vind aan de box is dat de recepten snel en makkelijk klaar te maken zijn. De worteltjes in dit geval waren zelfs voorgesneden, wat er voor zorgde dat ik supersnel klaar was. Gelukkig, want ik moest dit nog snel snel maken na de wekelijkse kookles in Spermalie. Ik arriveerde pas om 19.30 thuis en om 20.00 stipt stond het eten op tafel. Toegegeven met wat hulp van Johan, die de aardappeltjes geschild heeft.

De stoemp is een mengeling van gewone aardappel met zoete aardappel. Zelf maken we deze wel meer met enkel zoete aardappelen, dat levert minder snelle koolhydraten op en is dus beter voor de suikerspiegel.

Als extraatje was er een potje Turkse yoghurt die voor zurigheid en frisheid zorgde. Ik moet wel toegeven dat niemand aan tafel meer dan een klein lepeltje geproefd heeft van de yoghurt, dus wat mij betreft, kan je die gerust weglaten, voor een eenvoudige weekmaaltijd.

Tips: Laat de gewone aardappelen gerust weg en vervang de schol eventueel door een andere witte vis.

Gezond want: Magere, duurzaam gevangen vis, op het menu is goed voor de gezondheid. Probeer minstens 2 keer per week vis te eten, waarvan 1 keer een vette vissoort

stoemp-met-scholfilet

Recept: Hello Fresh

Wortelstoemp met scholfilet

Voorbereidingstijd 10 min
Bereidingstijd 25 min
Totale tijd 35 min
Gang Makkelijk doordeweeks
Porties 4 personen
Ingrediënten
  
  • 2 uien fijngesnipperd
  • 600 gr aardappelen zachtkokend
  • 800 gr zoete aardappelen
  • 600 gr wortelen
  • 4 scholfilets
  • 1 handvol bladpeterselie enkel de blaadjes, gehakt
  • 8 el Turkse yoghurt
  • 4 el boter
  • 4 el mosterd
  • peper
  • zout
  • olijfolie
  • 1 scheutje melk

Instructies
 

  • Schil de aardappelen, de zoete aardappelen en de wortelen. Snij ze in gelijke blokjes en breng ze in een grote kom met gezouten water aan de kook. Kook ze gaar.
  • Terwijl de stoemp kookt, kan je de rest klaarmaken. Stoof de uitjes aan in een beetje olijfolie en laat ze zachtjes bakken, zonder ze aan te kleuren.
  • Doe 4 el olijfolie in een anti aanbakpan en bak hierin de scholfilets. Eerst op de velzijde, 4 minuutjes aan elke kant. Kruid met peper en zout.
  • Giet de stoemp af. Zet ze kort terug op het vuur, zodat ze drogen en voeg dan de boter en eventueel een scheutje melk toe. Kruid af met peper en zout en hou warm. Voeg de ui toe en meng alles goed.
  • Schep de stoemp op het bord en serveer er de schol bij. Smakelijk.