Neem een grote mengkom en zet een grote kom met water op. Breng het water aan de kook.
Meng het kippengehakt met de kokosbloem, het ei, de geperste lookteentjes, de helft van de kurkuma en de helft van het currypoeder. Kruid met zwarte peper en zout en meng alles goed door elkaar met je (propere) handen. Rol er balletjes van ter grootte van een pingpongballetje.
Doe een lepel kokosolie in een diepe pan of wok en bak hierin de balletjes rondom rond mooi bruin. Haal ze dan opnieuw uit de pan en leg ze even opzij op een bord.
Doe eventueel wat extra kokosolie in de pan en verlaag het vuur tot middelhoog. Bak hierin de fijngesnipperde ui tot hij mooi begint te bruinen. Voeg dan de andere helft van de kurkuma en het currypoeder toe. Overgiet met de kokosmelk, roer goed door elkaar en voeg ook de balletjes terug toe. Laat dit ongeveer 15 minuutjes pruttelen, zodat de kokosmelk indikt.
Was ondertussen de spinazieblaadjes en laat ze in een vergiet uitlekken. Voeg ze na 15 minuten toe aan de balletjes en laat 5 minuutjes meekoken.
De broccoli
Van zodra het water kookt voeg je een koffielepel zout en eventueel een flinke snuif bicarbonaat toe. Dit zorgt voor mooie groene groentjes, boordevol vitamientjes. Kook hierin de broccoli ongeveer 4 minuutjes en giet hem daarna onmiddellijk af in een vergiet. Spoel met koud water. Spoel de kom waarin je de broccoli kookte, af en zet ze terug op je vuur. Voeg een lepel boter toe, zet je vuur op middelhoog en roer de broccoli door de boter. Kruid met peper en zout en nootmuskaat.