4 stronkjes boerenkoolof fijngesneden groene kool of spinazie
1rode uiin halve maantjes
4 handvol gemengde sla
10 kerstomaatjes gehalveerd
1 bosje platte peterselie fijngehakt
voor de vinaigrette
2 koffielepels mosterd
4 eetlepels extra vierge olijfolie
2 eetlepels balsamico azijn
1/2citroensap
Instructies
Zet een kom op met water en breng aan de kook.
Verwarm de oven voor op 180°C warme lucht
Spoel de linzen en doe ze in het kokende water. Voeg 5 minuutjes voor het einde een koffielepel zout toe. Niet aan het begin, dan koken je linzen makkelijker kapot. Kook je linzen tussen de 20 en 35 minuutjes (kijk na op de verpakking)
Terwijl de linzen koken, maken we de kip klaar. Snij de kipfilets in delende open, maar zorg er voor dat ze niet helemaal doorgesneden zijn. Leg open en kruid met peper en zout
Roer de geitenkaas los, kruid met peper en zout en roer er de pesto onder. Smeer dit op de binnenkant van de kipfilets. Plooi ze terug dicht en rol er de sneetjes ham of spek rond. Leg op een bakplaat (met bakpapier) en steek 30 minuutjes in de voorverwarmde oven.
Maak dan de vinaigrette door alle ingrediënten in een mengbeker te doen en te mixen met de staafmixer. Zet opzij.
Scheur de blaadjes van de boeren kool, of snipper de groene kool fijn of was en droog de spinazieblaadjes (naargelang wat je gebruikt). Gebruik je kool? Doe dan de kool in een mengkom en voeg wat vinaigrette toe. Kneed een paar minuutjes met je handen, zodat de bladeren wat zachter worden.
Meng de sla met de helft van vinaigrette en verdeel over de borden.
Roer de rest van de vinaigrette met de fijngesnipperde peterselie door de gare en afgegoten linzen. Proef en kruid eventueel bij met peper en zout. Schep de linzen op de sla.
Verdeel er de ui en de kerstomaten over.
Snij de kip in plakjes en verdeel over de borden. Smakelijk!