Go Back

Low Carb geroosterde pompoen en Berloumi salade

Voorbereidingstijd 10 min
Bereidingstijd 30 min
Totale tijd 40 min
Gang Makkelijk doordeweeks, On the road, Salade
Keuken Belgisch, Energetische keuken
Porties 4 personen

Ingrediënten
  

voor de salade

  • 1 pompoen curry of butternut
  • 3 eetlepels olijfolie
  • 1 koffielepel paprikapoeder
  • 1/2 koffielepel zout
  • zwarte peper
  • 1 eetlepel kurkuma
  • 2 eetlepels boter
  • 220 gr Berloumi of Halloumi, in blokjes gesneden
  • 1 zakje waterkers of gemengde salade
  • 1 avocado in schijfjes
  • 3 eetlepels amandelschilfers

voor de dressing

  • 2 eetlepels tahin
  • 2 eetlepels olijfolie
  • 1 eetlepel citroensap
  • zout
  • peper
  • 1 koffielepel appel cider azijn

Instructies
 

de sal

  • Verwarm de oven voor op 200°C warmtelucht. Snij de pompoen in 2 van boven naar beneden en verwijder de pitten. Snij verder in blokjes (de schil mag er indien gewenst aanblijven) en verdeel over een bakplaat (met bakpapier). Giet de de olijfolie over en kruid met peper, zout en paprika. Verdeel er de kurkuma over. Zet 30 tot 40 minuutjes in de oven, tot de pompoen mooi zacht en goudbruin gebakken is.
  • Verdeel de amandelschilfers over een bakplaat (met bakpapier) en zet ze ongeveer 5 minuten bij in de oven, tot ze goudbruin zijn.
  • Verwarm een anti-aanbakpan en doe er boter in. Laat de boter schuimig worden en voeg dan de in blokjes gesneden Berloumi toe. Bak hem rondom mooi bruin. Je hoeft geen zout toe te voegen.

de dressing

  • Doe alle ingrediënten in een maatbeker en mix met de staafmixer. Je kan eventueel een lepeltje warm water toevoegen om hem vloeibaarder te maken. Kruid af met peper en zout.
  • Verdeel wat dressing over een serveerschaal of individuele borden. Verdeel er de gewassen en gedroogde sla over.
  • Voeg de warme pompoen en Berloummi toe en strooi er de amandelschilfers over. Voeg de avocado toe en sprenkel er nog wat vinaigrette over. Serveer meteen.
Trefwoord gezonde gerechten