Go Back

Verleidelijke eitjes

Een Franse klassieker en een zeer snel en makkelijk ontbijt: oeuf en cocotte!
Voorbereidingstijd 5 min
Totale tijd 15 min
Gang Kickstarters
Keuken Klassiek
Porties 2 personen

Ingredi├źnten
  

  • 2 koffielepels boter of olijfolie
  • 2 eetlepels ricotta
  • 2 eetlepels room
  • 2 koffielepels verse peterselie fijngesneden
  • 4 koffielepels bieslook fijngesneden
  • 2 eitjes
  • 1 sneetje ham Optioneel
  • 2 sneetjes brood
  • boter
  • peper
  • zout

Instructies
 

  • Verwarm de oven op 180┬░C. Leg een koffielepel boter in 2 kleine vuurvaste potjes (of vb koffiekopjes) en zet ze in de oven, zodat de boter smelt
  • Verdeel de gesmolten boter over de volledige binnenkant van je potjes.
  • Meng de ricotta, met peper en zout, 2 koffielepels peterselie en 2 koffielepels bieslook. Meng goed en verdeel over je kommetjes.
  • Voeg in elk kommetje een eetlepel room toe en kruid met peper en zout. Verdeel de in stukjes gesneden ham over je potje. Breek de eitjes over de room en zet je kommetje ongeveer 10 minuutjes in de oven, of tot het eiwit stolt, maar de dooier nog lopend is. Klaar!
  • Snij het brood in blokjes en smeer ze in met boter. Leg ze bij de eitjes op een bakplaat, en draai ze tussendoor eens om. Smakelijk!
Trefwoord familiegerechten