Go Back

Tajine met kalsfvlees, cashewnoten en perziken

Voorbereidingstijd 20 min
Bereidingstijd 2 uur
Totale tijd 2 uur 20 min
Gang Feestelijk, Makkelijk doordeweeks
Keuken Midden-Oosten
Porties 4 personen

Ingrediƫnten
  

  • 1 kg kalfstoverij in blokjes gesneden
  • 6 perziken vers, uit blik of gedroogde abrikozen
  • 1 grote ui in reepjes gesneden
  • 125 gr cashewnoten
  • 2 eetlepels rozijnen
  • 1 kleine rode pikante peper fijngesneden, naar eigen voorkeur met of zonder zaadjes
  • 2 potjes saffraanpoeder
  • 1 eetlepel ras-el-hanout
  • 1/4 eetlepel gemberpoeder
  • 1/4 eetlepel kaneel
  • 4 eetlepels olijfolie
  • 3 eetlepels honing
  • 200 ml kalffond

Instructies
 

  • Doe 1 eetlepel olijfolie in een mengkom en roer er een potje saffraanpoeder onder. Kruid met peper en zout. Snij het kalfsvlees in blokjes en meng onder de olijfolie. Laat 15 minuutjes marineren.
  • Verhit extra olijfolie in een tajine. Snij de ui in reepjes en de peper in kleine stukjes. Bak het vlees mooi bruin in de tajine, voeg dan de ui en de peper toe. Laat een paar minuutjes bakken. Roer er dan het 2de potje saffraan, de ras el hanout, gemberpoeder en kaneel onder. Knijp er een halve citroen over uit.
  • Giet er 200 ml kalfsfond bij en laat 1u30 zachtjes pruttelen. Voeg de rozijnen, de cashewnoten en de honing toe. Roer alles goed door elkaar. Laat 15 minuutjes verder pruttelen onder deksel.
  • Snij de perzikken in stukken en leg ze bovenop de het vlees. Laat nog een 10-tal minuutjes pruttelen zonder deksel.
  • Dien op uit de tajine. Serveer er couscous bij.
Trefwoord familiegerechten, trendy gerechten