2 koffielepels groentenbouillon vb Morga (bouillon of blokje)
6 rode bieten
6 grote sjalotten gepeld in 4 gesneden
1 bouquet garni
2teentjes lookgepeld in 2 gesneden
2soeplepels geroosterde sesamolie
5 soeplepels olijfolie
3 soeplepels tamari = glutenvrije sojasaus
1koffielepel cayenepeper
1/2 botje waterkers
radijsjes
Instructies
Spoel de quinoa grondig in een fijn zeefje. Kook hem daarna gaar (10min) in kokend, flink gezouten water. Giet hem af, indien er nog kookvocht overblijft na 10 minuten en doe hem daarna terug in de kookpot. Leg een vochtige en propere keukenhanddoek over de kom en laat de quinoa een 10-tal minuten rusten en op kamertemperatuur komen
Was ondertussen de rode bieten en passeer ze door een slowjuicer. Vang het sap op. Giet het sap door een neteldoek.
Gebruik eventueel kant en klaar rode bietensap of neem gekookte rode bietjes (200gr, waar je 400 gr water aan toe voegt en flink pureert)
Doe het sap in een kookpot en voeg de bouquet garni, de sjalotten, de look en de bouillon toe. Laat ongeveer 15 minuten inkoken, tot je een dikke saus krijgt.
Haal de bouquet garni uit de saus.
Mix de saus tot een mooie homogene massa. Voeg dan de olijfolie, de sesamolie en de tamari toe en mix kort door. Voeg de cayenne, peper en zout naar smaak toe.
Meng ongeveer een 7-tal soeplepels van deze saus door je quinoa. Eventueel meer - naargelang hoe het er uitziet. (check de foto!)
Neem een mooi bordje en dresseer de quinoa met behulp van een dresseerring. Versier met frisse blaadjes groen en eventueel een paar radijsjes. Druppel er nog wat sesamolie rond en werk af met zwarte peper uit de molen.