Maak eerst de rauwe bloemkool sneeuw. Ga met een rasp over de bloemkool die je zal gebruiken om puree van te maken. Vang de 'sneeuw' op en hou in een afgesloten potje in de koelkast
Doe de rest van de bloemkool roosjes in een grote pot gezouten kokend water en kook ze gaar. Schep ze uit het kookvocht en doe ze in een blender. Voeg de boter en de appelciderazijn toe en mix alles tot een mooie gladde puree. Kruid met peper, zout en nootmuskaat. Zet de puree eventueel in een kommetje in de koelkast. Net voor gebruik warm je het voorzicht weer op op gematigd vuur onder regelmatig roeren.
Voor de gebakken bloemkool snij je de onderkant van de bloemkool weg, zodat je ze mooi vlak op je snijplan kan zetten, snij dan mooie plakjes van de bloemkool - zo lijken ze wel een beetje op mini boompjes. Je kan ze max. de dag van tevoren in de koelkast bewaren en de dag zelf, net voor het eten opbakken. Doe daarvoor boter in een pan, laat de boter licht bruinen en bak dan de plakjes bloemkool langs beide kanten mooi bruin. Kruid met peper en zout
Curry olie
Maak deze ruimschoots van tevoren. Zet in een kommetje de olijfolie op een zacht vuurtje. Voeg alle ingrediƫnten toe en warm 5 minuutjes verder. Laat dan op een warme plaats of op zeer zacht vuur trekken gedurende 1 uur.
Giet de olie door een zeef en laat afkoelen.
De coquilles
Zorg ervoor dat je coquilles mooi droog zijn. Neem een pan en verhit ze op het vuur. Doe een klontje boter in de pan, laat kort bruinen en bak je coquilles kort langs beide kanten tot ze mooi bruin zijn. Ongeveer 2 minuten per kant. Knijp er wat limoensap over en kruid met witte peper en zout.
Serveren
Sche p2 eetlepels bloemkoolpuree in een diep bord of een kommetje. Leg er 3 coquilles op en werk af met de gebakken bloemkool en de rauwe bloemkool. Druppel er wat curry olie over en versier met wat bieslook.