1/2 bot korianderfijngehakt - of platte peterselie
400 mlkalfsfond
200gr gierstof couscous (niet glutenvrij)
1 eetlepel gemalen komijn
1 eetlepel kurkuma
peper
zout
kokosolie
1klontje boter
Instructies
Zet je tajine op het fornuis en verhit een lepeltje kokosolie. Bak hierin de kalfsblokjes mooi bruin, kruid met peper en zout. Werk eventueel in verschillende porties. Haal ze uit de tajine en zet even opzij.
Doe eventueel een extra lepeltje kokosolie in de tajine en bak de fijngesnipperde ui aan. Laat even bruinen gedurende ongeveer 10 minuten. Schil en snij ondertussen de pompoen in blokjes.
Wanneer de uien bruin gebakken zijn, voeg de pompoen en de komijn en kurkuma toe. Kruid met peper en zout en meng alles goed. Laat een paar minuten bakken en voeg dan de kalfsfond en de helft van de koriander toe. Sluit je pot en laat minstens 2 uur pruttelen op zacht vuur of in een oven op 120°C.
20 minuten voor het einde, voeg je de pruimen toe en laat ze mee stoven. Proef en kruid eventueel bij met peper en zout. Serveer met de gierst
Kook de gierst in gezouten kokend water, waar je eventueel een bouillon blokje aan toevoegt voor de smaak. Giet af en roer wat los met een vork. Roer er een klontje boter door en kruid met peper en zout.