Go Back
+ servings

Linzen curry met pompoen en champignons

Gang: Makkelijk doordeweeks, Vegetarisch
Keuken: Universeel
Trefwoord: familiegerechten, gezonde gerechten, Onze persoonlijke favorieten
Voorbereidingstijd: 30 minuten
Bereidingstijd: 20 minuten
Totale tijd: 50 minuten
Porties: 4 personen
Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 1 rode curry pompoen in blokjes gesneden
  • 800 gr linzen zelf gekookt of uit blik
  • 1 bakje paddenstoelen
  • 1/2 bloemkool in roosjes
  • 1 rode ui in stukjes geneden
  • 1 teentje look fijngesneden
  • olijfolie
  • kokosolie
  • 1/2 bosje koriander fijngesneden
  • 1 eetlepel rode curry pasta
  • 500 ml kokosmelk bij benadering
  • peper
  • zout

Instructies

  • Verwarm de oven op 180°C en leg een bakpapier op een ovenplaat
  • Snij de pompoen in gelijke stukken en leg ze op de schaal. Sprenkel er wat olijfolie over en kruid met peper en zout. Zet ongeveer 30 minuten in de oven
  • Ondertussen kan je de rest van de curry maken. Doe 1 eetlepel kokosolie in een grote kom en verhit. Voeg zoveel currypasta toe als je aankan en meng goed met de olie. Bak hierin de ui en de look tot ze zacht worden.
  • Voeg de goed gespoelde linzen toe en laat een paar minuutjes meebakken.
  • Voeg de kokosmelk toe en laat zachtjes pruttelen tot de pompoen klaar is.
  • In een andere pan: bak de in schijfjes gesneden paddenstoelen in wat kokosolie en voeg ze toe aan de curry
  • Bak de in kleine roosjes gesneden bloemkool in dezelfde pan in kokosolie en voeg helemaal op het einde ook toe aan je curry.
  • Kruid met zout en peper (proef eerst!) en versier met de verse koriander.