Verwarm de oven op 180°C. Knip een bakpaier net iets te groot voor je bakvorm, zodat het boven een beetje uitsteekt. Wrijf het in met een beetje boter
Zet een kom met een bodem water op het vuur en breng aan de kook. Hang hierin een kleinere kom, zodanig dat de bodem van deze kleinere kom het water niet raakt. Doe de chocolade in de kleine kom. Door de damp van het water, zal je chocolade zachtjes smelten en mooi glanzen. Wanneer de chocolade gesmolten is, voeg dan de boter toe en roer goed door elkaar. Laat afkoelen.
Klop de suiker en de eieren in een mengkom met een klopper of een handmixer zeer goed door elkaar. Je moet een soort dik wit/gele massa krijgen met de dikte van dikke yoghurt.
Voeg de chocolade toe aan de eieren en meng goed. Roer er dan het amandelmeel onder en meng alles grondig.
Giet je beslag in de taartvorm en bak gedurende 25 a 30 minuten in de oven. De bovenkant moet stevig en knapperig zijn (hij zal zelfs een beetje barsten) en de binnenkant lekker smeuïg, zoals chocolademousse.
Laat de taart afkoelen op een rooster en geniet er met volle teugen van.