Was en droog de perziken. Snij ze in 2 en haal de pit er uit. Leg ze in een ovenvaste schotel met de snijkant naar boven. Strijk ze in met honing. Zet ze 15 minuten in de oven.
Hak ondertussen de noten en wanneer de honing na 15 minuutjes wat karameliseert, voeg dan de gehakte pecannoten toe. Zet opnieuw 5 minuten in de oven
Haal de perziken uit de oven en van zodra ze wat gekoeld zijn, haal je de schil er af. Hak ze in stukken, zodat je een soort puree krijgt. Voeg citroensap toe en laat ze afkoelen in de koelkast.
Klop het eigeel met de honing op zacht vuur of in een bain marie op tot ze beginnen te dikken. Let op de temperatuur, je wil geen omelet, de eieren moeten eerder een dikke saus vormen. Zet ze daarna in een kom met koud water om af te koelen
Meng de Mascarpone met het water en klop hem los. Voeg de compote en het eimengsel toe. Roer alles goed. Roer er tot slot de notenmelk onder. Doe alles in een ijsmachine en draai je ijs.