Bak de kippenbouten in een pan gedurende ongeveer 20 tot 30 minuten, draai ze regelmatig om en kruid met peper en zout. Haal ze uit de pan van zodra ze gaar zijn. Laat ze kort afkoelen, verwijder het vel en haal het vlees van de bout. Laat volledig afkoelen. Meng dan met een paar eetlepels mayonaise en kruid met peper en zout. (neem eventueel kippenvlees dat je gebruikt hebt voor een kippenbouillon)
Schil de ananas en snij hem in blokjes, doe hetzelfde met de mango. Snij de minitomaatjes in partjes. Meng het fruit met de tomaten en de in ringetjes gesneden lente ui, rode peper en sjalot.
Was en droog de sla.
De vinaigrette
Doe alle ingrediƫnten in een mengbeker en mix met de handmixer. Kruid met peper en zout.
Meng de sla met vinaigrette in een mooie slakom, verdeel er de salsa en de kip over. Smakelijk. Gaat dit mee in je lunchbox? Neem de vinaigrette dan apart mee, want anders krijg je fletse sla.