Meng de olijfolie met de kruiden, pers de lookteentjes. In een mengkom: meng het vlees met de olie, de look, citroen- en limoensap. Kruid met peper en zout en laat 30 minuten marineren of langer (doe dit eventueel de dag voordien)
Wanneer de steak wat gemarineerd is, de paprika's en de guacamole klaar zijn, bak dan de steak ongeveer 2 minuten in de olijfolie, waarin hij marineerde. Laat eerst je pan goed heet worden, alvorens de steak in de pan te doen.
Voor de paprika's
Snij ondertussen de goed gewassen paprika's in lange reepjes. Snij de ui in schijfjes en hak de peterselie
Doe een lepel kokosolie in een kom of pan en bak hierin de paprika's zachtjes tot ze mals worden. Kruid met pili-pili en voeg naar het einde de peterselie toe.
Voor de guacamole
Maak de guacamole door de avocado, de look, de ui en koriander in de Thermomix of een andere blender te gooien/ Mix tot je een mooie zachte textuur krijgt. Kruid met peper en zout en chilipoeder. Snij de tomaat in kleine blokjes en roer ze voorzichtig onder de guacamole.