Doe olie of ghee in de pan en fruit de ui aan tot hij glazig wordt. Voeg de look toe.
Snij ondertussen de bloemkool in roosjes en doe ongeveer 300 gr in een blender en hak tot je een rijst structuur krijgt. Bak de bloemkoolrijst ongeveer 10 minuten mee in de pan bij de ui. Kruid met peper en zout.
Meng het gehakt met de eieren, de paprika, de mosterd en de rijst. Kruid met peper en zout en meng alles goed. Doe deze mengeling in een muffinvorm, waarin je papieren vormpjes hebt gestoken.
Zet gedurende 25 - 30 minuten in de oven, of totdat je een pin proper uit de muffins kan halen. Laat daarna afkoelen.
Meng ondertussen de avocado. Snij hem in 2 en verwijder de pit. Met een soeplepel haal je de avocado uit de schil en pakt er 1 met een vork tot puree. Voeg de fijngesnipperde ui en de look toe en meng goed. Meng met de rest van de ingrediënten en kruid af met peper en zout.
De andere avocado snij je in blokjes en meng je onder de mengeling. Dit zorgt voor extra textuur.
Wanneer je de guacamole wil bewaren, gebruik dan voldoende limoensap en doe hem in een luchtdichte pot. Leg de stenen uit de avocado erbij zo bewaar je de groene kleur veel langer.