Droog het vlees met wat keukenrol, bestrooi het langs beide kanten met peper en zout.
Verhit 2el olijfolie in een pan met dikke bodem (type Le Creuset) en bak de stukken vlees in porties mooi bruin aan
Snij 2 venkelknollen in 8 stukken en voeg ze toe aan het vlees. Laat ze even meebakken.
Giet er de witte wijn over en voeg 1 knoflookteentje en de laurier toe
Als de wijn wat is ingekookt, voeg dan ook de kalfsfond toe
Laat een 5-tal minuutjes licht koken en zet dan het vuur lager, zodat het vocht pruttelt. Zet een deksel op de pan en laat ongeveer 1,5 tot 2 uur opstaan, tot het vlees mooi zacht is. Controleer af en toe dat er nog vocht in je pan zit en voeg eventueel extra kalfsfond of water toe.
Je kan dit recept ook maken in de snelkookpan of de hogedrukpan. De werkwijze is net delfde. Wanneer je de wangetjes hebt aangestoofd, de venkel en het vocht hebt toegevoegd, plaats je het deksel op de kom en sluit het af. Van zodra je pan onder druk staat zet je het vuur laag en laat het geheel nog ongeveer 40 tot 45 min koken. Alles komt er superlicht uit en je wint een pak tijd. Bovendien kan er niets misgaan.
voor de venkelsalade
Rooster de venkelzaadjes kort in een droge pan, tot ze hun geur afgeven. Stamp ze in een vijzel tot poeder. Voeg 1 teentje knoflook toe en stamp tot een pasta
Voeg er de peterselie bij en 5 el olijfolie. Meng goed. Breng op smaak met peper en zout.
Schaaf de resterende venkel in fijne reepjes op een mandoline, of snij eventueel zo fijn mogelijk met een mes.
Doe een grote schep stoverij in een diep bord, verdeel er wat frisse venkel op en schep er een koffielepel peterseliesalsa op. Versier met wat groen van de venkel. Smakelijk.