Zet een grote kom met gezouten water op het vuur en breng aan de kook. Kook de pasta zoals aangegeven op de verpakking. Giet daarna af en spoel met koud water.
Zet ook een kom gezouten water op voor de doperwten. Voeg 1 koffielepel zout en wat natriumbicarbonaat toe. Doe de erwtjes in het kokende water en laat 3 minuten koken. Giet ze af en hou 50 ml kookvocht over, voor de crème. Spoel de gekookte erwtjes onder ijskoud water.
Doe de erwten, de muntblaadjes, het kookvocht en peper en zout in de Thermomix of de blender en mix alles tot een mooie saus. Hou deze warm.
Schil de onderkant van de groene asperge (normaal moet je groene asperges niet schillen, maar onderaan vind ik het beter om dit wat weg te halen) en breek het onderste uiteinde af. Snij ze in stukken van ongeveer 3 cm.
Doe olijfolie in een pan en bak de asperges gedurende ongeveer 5 minuten. Roer regelmatig en kruid met peper en zout.
Snij de knoflook fijn en laat hem in de kom van de pasta even warmen met wat olijfolie, zodat hij lekker begint te ruiken. Doe de pasta bij de look en warm hem kort op.
Roer er de doperwten en de asperges onder. Serveer in een diep bord en strooi er parmezaanse kaas over. Simpel en lekker.