Go Back
–+ servings

Tomaat Mozzarella net iets anders

Gang: Makkelijk doordeweeks, Salade, Vegetarisch
Keuken: Italiaans, Mediteraans
Trefwoord: familiegerechten, trendy gerechten
Voorbereidingstijd: 15 minuten
Totale tijd: 16 minuten
Porties: 4 personen
Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 500 gr rijpe tomaten
  • 1 plantje basilicum
  • 4 coeur de boeuf tomaten
  • 4 bolletjes burrata
  • olijfolie
  • fleur de sel zeezout
  • zwarte peper

Voor erbij

  • 1 potje pesto zelfgemaakte
  • 1 bakje ruccola gewassen en gedroogd
  • olijfolie
  • balsamico azijn

Instructies

  • Mix de gewone tomaten in een blender met de helft van de basilicum blaadjes en wat zwarte peper en zeezout. Mix goed fijn.
  • Giet over in een zeefdoek en leg in een vergiet. Laat dit een nacht uitlekken in de koelkast. Eventueel kan je het vocht er uit wringen, dan hoef je het niet de dag voordien te maken. Je krijgt dan wel wat tomaat mee, maar dat doet niets af aan de smaak.
  • Snij de tomaten in dunnen schijfjes en schik ze op een mooie schaal. Leg er de in stukken gescheurde bruratta op en vergiet met het tomatenwater. Werk af met verse basilicum en zeezout en zwarte peper uit de molen
  • Was en droog de ruccola en giet er wat olijfolie en balsamico over. Meng alles goed. Zet een kommetje zelfgemaakte pesto erbij en enjoy!