Was en snij al je groenten. Snij de ui en paprika's in kleine stukjes. Snipper de look of gebruik een knoflookpers.
Breng water aan de kook om de rijst te koken. Wanneer het water kookt, voeg de rijst toe en kook als aangegeven op de verpakking. Hou ongeveer in de gaten wanneer de stroganof klaar is, alvorens de rijst in het water te doen.
Zet een kom om en voeg wat olijfolie toe. Verhit. Snij je biefstuk in dunne sneetjes en bak ze 2 minuten in de olie tot ze mooi gekorst zijn. Kruid met peper en zout. Haal uit de kom. Opgelet gooi niet al je vlees in één keer in de pan, want dan gaat het koken. Bedek enkel de bodem van de pan en haal telkens het gebakken vlees er uit.
Voeg al de groenten toe en bak ze kort aan. Voeg ook de tomatenpuree en het paprikapoeder toe en laat even meebakken.
Flambeer het gerecht als volgt: Zet je dampkap uit!!!!! Giet een scheutje cognac in je kom en steek het aan met een aansteker (bij voorkeur één met een lange stok) Laat de cognac verdampen.
Voeg de fond toe en laat inkoken - ongeveer 15 min. Zet je vuur lager, zodat je saus niet meer kookt. Roer er de zure room onder en meng er de gehakte platte peterselie onder. Hou wat over om erop te strooien. Kruid met peper en zout en serveer met de rijst.