Go Back
–+ servings

Huisgemaakte mayonaise

Gang: Makkelijk doordeweeks, technieken
Keuken: Belgisch
Trefwoord: familiegerechten
Voorbereidingstijd: 5 minuten
Bereidingstijd: 25 minuten
Totale tijd: 30 minuten
Porties: 1 pot
Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 2 eigeel
  • 2 el mosterd
  • cayennepeper
  • zeezout
  • 1/2 citroen sap
  • 300 ml extra vierge olijfolie milde smaak of eventueel slaolie

Instructies

  • Roer de eigelen, de mosterd en het peper en zout goed los.
  • Roer er dan het citroensap onder. Goed kloppen met de garde.
  • Voeg dan kleine beetjes olie toe. Niet te snel en blijf goed kloppen. De mayonaise zal dan mooi binden. Je kan dit ook doen met de kloppertjes van je handmixer.
  • Proef en kruid verder af met peper en zout en eventueel nog wat citroensap.