Gang Makkelijk doordeweeks, On the road, Salade, Vegetarisch
Keuken Belgisch, Midden-Oosten
Porties 4personen
Ingrediƫnten
120gr quinoa
1sjalot
1 klgroenten- of kippenbouillon
240 gr water
400 gr jonge spinazie
4 tomaten
2 stuks Berloumi
olijfolie
1 tl thym
1 elwitte wijn azijn
1 klmosterd
peper
zeezout
Instructies
Spoel de quinoa in een fijne zeef met veel water. Zet het water (dubbel van de quinoa) met bouillonblokje of - pasta op en breng aan de kook.
Snij de sjalot fijn en bak ze in 1 el olijfolie tot ze zacht wordt. Voeg dan de quinoa toe en laat een 3-tal minuten mee bakken. Roer voortdurend. Voeg dan het kokende water toe en laat ongeveer 15 min zachtjes pruttelen onder deksel.
Was ondertussen de spinazie en snij de tomaten in stukjes. Maak een vinaigrette door 3 el olijfolie met 1 el witte wijnazijn en een koffielepel mosterd goed te mengen. Kruid met peper en zout en meng met de spinazie.
Giet de quinoa af van zodra hij gaar is en laat even uitlekken. Roer een blokje boter door de quinoa en kruid met peper en zout en eventueel andere kruiden, naar smaak.
Doe 2 el olijfolie in een pan en laat goed heet worden. Leg de Berloumi in olijfolie met tijm en bak hem in de hete pan. 3 minuutjes langs elke zijde. Smakelijk