Snij de kipfilet in blokjes. Pel de ui en de look en snipper fijn. Snij de courgette en de paprika's in blokjes. Snij de chorizo in reepjes.
Snij de peterselie grof.
Giet een scheut olijfolie in een grote pan en bak de kip. Haal de kip uit de kom wanneer ze rondom mooi bruin is en bak de ui en de look in dezelfde pan. Voeg na 2 minuten de rest van de groenten en de kruiden toe. Laat een paar minuten bakken, zonder te bruinen. Voeg eventueel nog een lepel olie toe.
Voeg daarna de tomaten toe. Giet er de kippenbouillon over en voeg de rijst toe. Zet een deksel op de pan en laat ongeveer 15 minuten koken. Roer regelmatig om.
Proef naar het einde toe even van de rijst en voeg wanneer de rijst bijna gaar is de kip toe. Laat nog 5 minuten verder sudderen.
Breng op smaak met peper en zout en voeg nog wat verse peterselie toe om te versieren.