Begin met de groenten: Snij alle groenten in gelijke grootte en doe ze in een ovenschaal. Voeg een fijngesneden teentje knoflook toe. Overgiet met olijfolie en meng goed. Leg een paar takjes rozemarijn en tym in de schotel. Zet in de oven op 180°C gedurende ongeveer 50 minuten.
Voor het lamsvlees
Als de groenten 35 minuten in de oven gestaan hebben, kan je aan het lamsvlees beginnen.
Doe wat olijfolie in een bakpan en bak het lamsvlees langs alle kanten bruin. Kruid met peper en zout. Leg het in een overschotel en wrijf het in met de mosterd die je mengt met fijngesneden peterselie.
Bak gedurende 15 minuten. Haal uit de oven en leg met de korst naar bededen op een snijplank. Leg er aluminium folie over en laat 10 minuten rusten.
Snij het vlees in mooie sneetjes en dien op met alle groenten.
Voor de auberginepuree: optioneel
Snij de aubergine in de lengte in 2 en wrijf ze in met olijfolie. Snij er met een mes kruisjes in en kruid met peper en zout. Leg er aluminiumfolie over.
Zet ze bij de groenten in de oven gedurende 20 minuten. Haal ze uit de oven en hol ze met een lepel uit.
Hak het vruchtvlees met een mes fijn en meng met de pijnboompitten, voeg de fijngesneden sjalot en basilicum toe. Goed mengen en afkruiden met peper en zout. Voeg eventueel nog een beetje olijfolie toe om de puree smeuïg te maken
Voor de wortel/zoete aardappel puree: optioneel
Schil de wortelen en de zoete aardappel. Doe ze in kleine stukjes en kook ze gaar in licht gezouten water met de steranijs.
Haal de groenten uit het water en doe ze in de blender. Voeg het sinaasappelsap toe en mix. Kruid met peper en zout en nootmuskaat.