Schil of scherp de courgettes met de dunschiller. Stop met schillen zodra je op de zaadlijsten komt. Het is daarom beter om niet te grote courgettes te nemen, dan heb je minder zaadlijst. Gebruik deze zaadlijsten eventueel voor de soep of hak ze fijn en doe ze straks bij de saus.
Doe de slierten in een ovenvast kom. Overgiet ze royaal met olijfolie, kruid met peper en zout en dek af met folie. Zet ze 15 minuten in een oven van 180°C.
voor de saus
doe olijfolie in een kom en stoof de uit lichtjes tot hij zacht wordt. Voeg de look, de wortel en eventueel de zaadlijsten toe. Laat een 5 minuten zachtjes stoven. Voeg dan de tomaten en de gedroogde kruiden toe en laat het geheel ongeveer 20 min pruttelen op matig vuur.
Wanneer de groenten zacht zijn, kan je de saus eventueel mixen of de stukje geheel laten, naar eigen smaak. Ikzelf mix de saus ongeveer 3/4 zou krijg ik een mooie dikke groentensaus.
Bak het gehakt in een pan en voeg toe aan de suas. Laat nog 5 min pruttelen en kruid de saus af met de kruiden die je zelf lekker vind.