Go Back
+ servings

Kip met geroosterde pompoen

Gang: Makkelijk doordeweeks
Keuken: Indisch
Voorbereidingstijd: 30 minuten
Totale tijd: 1 uur 30 minuten
Porties: 4 personen
Recept afdrukken

Ingrediënten

Voor de kipschotel

  • 700 ml kippenbouillon of van een blokje met water
  • 150 gr zilvervliesrijst
  • 1 flespompoen ongeveer 1.200 gr
  • 2 kippendijen
  • 1 el sesamolie of kokosolie of olijfolie
  • 1 el pinda's ongezouten
  • 1 limoen

Voor de kruidenpasta

  • 3 stengels citroengras
  • 3 teentjes knoflook
  • 10 cm verse gember
  • 2 verse chilipepers
  • 3 lente-uitjes
  • 1 bos koriander optioneel
  • 80 ml kokosroom
  • 1 scheut witte wijnazijn
  • 1 scheut vissaus
  • 1 kl kurkuma

Instructies

  • Verwarm de oven voor op 180°C.
  • Doe de buitenste harde bladeren van het citroengras en snij het in 2. Haal de kleine harde kern er uit. Kneus het citroengras met een groot mes. Pel de look en snij in stukken. Schil de gember en snij eveneens in stukken.
  • Doe de pepers, de gember, de look, het citroengras, 3/4 van de koriander (incl de stengels) en de lente-uitjes in een blender. Doe de rest van de ingrediënten voor de kruidenpasta er bij en laat draaien tot er een glad mengsel ontstaat.
  • Voeg in kleine beetjes water toe, zodat je een mooie schepbare pasta krijgt. (zie foto)
  • Doe de rijst in een grote ovenbestendige kom. Giet de bouillon er over. Snij de pompoen in grote stukken, je mag de schil er aanlaten. Wrijf de kip en de pompoen in met je kruidenpasta en leg op de rijst in de pan.
  • Sprenkel er sesamolie over en zet de pan zonder deksel gedurende 1,5 uur in de oven.
  • Rooster voor je gaat eten, de pinda's in een droge pan. Hak ze fijn en strooi ze samen met de overblijvende koriander over je schotel. Serveer met schijfjes limoen en een fris groen slaatje. Aanvallen!