1koffielepelgemberpoederof wat geschilde en fijngesneden verse gember
1koffielepelpaprikapoeder
1/4koffielepelkaneel
1koffielepelkurkuma
1cupje saffraanpoeder
2 plantjes verse koriander
3koffielepelras-el-hanout
200 mlrundsfondeventueel zelfgemaakt
5 ei
8el olijfolie
zout
peper
Instructies
Doe je gehakt in een grote mengkom en meng er telkens 1/2 van de komijn, de gember, paprika, kaneel, saffraan, ras-el-hanout, kurkuma en 1 botje koriander, 1 eitje en de helft van de fijn gesneden ui door. Meng alles zeer goed. Kruid met wat peper en zout.
Vorm balletjes van de mengeling en bak ze in een hete tajine in een beetje olijfolie. Bak eventueel in verschillende keren, zodat je alle balletjes rondom mooi bruin kan bakken. Haal de balletjes uit de tajine en zet ze even opzij.
Verwijder de olie uit de tajine wanneer ze heel vet is van het vlees. Voeg 2 el verse olijfolie toe.
Bak hierin de ui, de look, de wortelen en de zoete aardappelen. Laat 10 minuten op zacht vuur bakken. Voeg de tomaten, de rest van de kruiden en de helft van de rundsfond toe (voeg de rest toe wanneer je saus te dik dreigt te worden)
Laat 20 min. zachtjes pruttelen op laag vuur of eventueel in de oven op 180°C.
Leg de balletjes in de tajine en voeg eventueel de rest van de fond toe. Laat opnieuw minstens 20 min pruttelen
Breek de eieren in de saus. Sluit je tajine en laat de eieren op laag vuur pocheren in de saus. Dit duurt ongeveer 5 minuten.
Strooi wat koriander over je tajine en serveer met glutenvrij Marokkaans brood, indien gewenst.