Go Back
+ servings

Avocado's uit de oven

Gang: Makkelijk doordeweeks, Salade
Keuken: Universeel
Voorbereidingstijd: 15 minuten
Bereidingstijd: 20 minuten
Totale tijd: 35 minuten
Porties: 4 personen
Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 4 avocado
  • 4 tomaten
  • 800 gr heilbotfilet of andere witte vis of zelfs zalm
  • 150 gr geraspte cheddar
  • 8 sneetjes bacon of ontbijtspek
  • 400 gr princesseboontjes
  • 250 gr parijse champignons
  • 1 teentje knoflook
  • 1 bosje bladpeterselie
  • 400 gr cannelliniboontjes of witte boontjes
  • 400 gr kidney bonen
  • olijfolie
  • peper
  • zout

Instructies

  • De avond voordien: zet de bonen te week in een kom met water. De dag zelf giet ze af en kook ze gaar in gezouten kokend water, kijk op de verpakking om de juiste tijd te weten te komen.
  • Verwarm de oven voor op 180°C. Zet een grote pot met gezouten water op en breng aan de kook
  • Snij de avocado's in 2 en haal de pit er uit. Gebruik een lepel om het vruchtvlees uit de schil te scheppen, probeer de schil niet te beschadigen. Snij het vruchtvlees in kleine stukken. Snij ook de vis en de tomaten in kleine blokjes. Meng avocado, tomaat en vis in een mengkom en doe er 2 lepels olijfolie over. Kruid met peper en zout.
  • Leg de avocado schillen op een met bakpapier beklede bakplaat en schep er de vulling in. Heb je vulling over? Doe deze gewoon in een ovenschotel, of leg ze bij de avocado's. Strooi er de geraspte cheddar over. Zet de avocado's 12 min in de oven. Leg ook gewoon de bacon op de ovenschotel en bak hem knapperig.
  • Kuis de princesseboontjes en kook ze in een 6-tal minuten beetgaar in het gezouten water. Giet ze af, en laat ze schrikken onder koud water. Laat uitlekken
  • Terwijl de boontjes en de bonen koken, kan je de champignons kuisen. Zet een braadpan op met een scheutje olijfolie en bak de champignons in de olie, samen met het fijngesneden teentje knoflook. Kruid met peper en zout.
  • Hak de peterselie fijn en meng in een kom de boontjes, de champignons en de 2 soorten bonen. Giet er 2 lepels olijfolie op en breng verder op smak met peper en zout.
  • Leg op elk bord 2 avocado's en een flinke schep bonensalade