Was de boerenkool en pluk de blaadjes van de harde stam. Droog de boerenkool goed in een slazwierder en doe hem in een grote slakom.
Maak een vinaigrette met de olijfolie, de mosterd en de melasse en kruid met peper en zout. Meng alles zeer goed met een klopper en giet over de salade. Masseer de boerenkool met je beide handen.
Schil de zoete aardappelen en snij ze in blokjes. Schil de pompoen en snij hem in blokjes. Bak ze samen in een pan met kokosolie op middelvuur tot ze zacht zijn. Zet er eventueel een deksel op om wat vocht in de pan te houden en voeg eventueel wat water toe. Kruid met peper en zout
Wanneer ze gaar zijn, laat ze wat afkoelen en voeg toe aan de sla.
Bak in dezelfde pan de spekjes zonder vetstof. Voeg ze ook toe aan je sla.
Snipper de sjalotten fijn en doe ze bij de sla. Snij de feta in kleine blokjes en doe ook dit in de kom. Meng alles goed. Kruis af met peper en zeezout.