1 pakje kruimeldeegGlutenvrij van bijvoorbeeld Herta
9stronkjes witloof
300gr hamblokjes
3ei
2eierdooiers
2 dlroom
100gr gruyere kaasgemalen
nootmuskaat
peper
zout
2 rode ui
1 bakje cressonette
gemengde slavoor erbij
Instructies
Snij bakpapier in de vorm van je bakvormen. Ik heb silicone muffin vormpjes gebruikt en die hoeven geen bakpapier, das makkelijk.
Snij met een cirkel (onderkant van een tas, een glas of dresserend) rondjes uit het deeg, die je vormpjes mooi bedekken. Leg het deeg in de vormpjes en bak het 5 minuten bakken in een 180° voorverwarmde oven.
Ondertussen: snij het witloof zeer fijn. De harde onderkant en kern gebruik je niet. Bak het in een klontje boter en laat het goed 'uitdrogen'. Het mag een heel klein beetje karameliseren. Kruid met peper en zout en noot muskaat
In een mengkom klop de eieren en de dooiers goed los. Meng er de room onder en kruid met peper en zout, en meng er 2/3 van de kaas door.
Vul de taartjes met witloof, schep hierop de hamblokjes en giet er dan het eimengsel op. Strooi nog wat kaas over de taartjes.
Bak de taartjes nog 10 minuten in de oven.
Doe ondertussen een lepel olie of boter in een pannetje en laat de fijngesnipperde ui er zachtjes in gaar worden. Laat hem niet bruinen, gewoon op zacht vuur zacht worden. Versier er de taartjes mee en ook met een beetje waterkers of cressonette. Serveer met sla.