Go Back

Notenbrood met extra zaden en pitten

Voorbereidingstijd 15 min
Bereidingstijd 30 min
Totale tijd 45 min
Keuken Universeel
Porties 2 broodjes

Ingrediënten
  

  • 1 kop gemengde noten hazelnoten, okkernoten, amandelen, cashews
  • 1 kop gemengde pitten en zaden pompoen, chia, lijnzaad
  • 1,5 kop havermout glutenvrij
  • 1,5 kopje rozijnen of gojibessen
  • 2 el honing
  • 2 el olijfolie
  • 4 el psylliumvezels
  • 1 kopje water
  • 2 ei

Instructies
 

  • Klop de eieren goed los in een grote mengpot.
  • Voeg dan de noten, zaden, rozijnen en havermout toe.
  • Doe er dan de rest van de ingrediënten bij en meng alles zeer goed
  • Neem een bakblik en doe er een bakpapier in. Giet de mengeling er in en strijk mooi glad. Laat dit mengsel gedurende 2 uur rusten zodat de vezels de boel doen plakken.
  • Zet in een voorverwarmde oven van 180° gedurende 40 minuten. Laat afkoelen in het bakblik en haal je brood met papier en al uit het blik.