Go Back
+ servings

1-pot gebraden kip met geroosterde groenten

Gang: Makkelijk doordeweeks
Keuken: Universeel
Voorbereidingstijd: 10 minuten
Bereidingstijd: 1 uur 20 minuten
Totale tijd: 1 uur 30 minuten
Porties: 4 personen
Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 1 biokip
  • 5 wortelen
  • 5 aardappel
  • 2 zoete aardappelen
  • 1 courgette
  • 1 ui
  • 2 teentjes knoflook
  • thijm
  • 2 laurierblaadjes
  • rozemarijn
  • 1 citroen
  • boter
  • peper
  • zout
  • olijfolie

Instructies

  • Haal de kip uit de koelkast en haal de eventuele ingewanden er uit. Kruid de binnenkant van de kip met peper en zout. Snij de citroen in 2 en steek deze helften in de buikholte van de kip. Kruid ook de buitenkant met peper en zout. Verwarm de oven op 200°C.
  • Schil de wortelen, de zoete aardappel en de aardappelen. Snij ze in grote stukken. Reinig ook de andere groenten en snij in grote stukken. Doe alle groenten in een grote ovenschotel en giet er 2 el olijfolie over. Meng met de thijm en de rozemarijn en kruid met peper en zout. Pel de knoflook en snij fijn. Meng onder de groenten.
  • Maak een putje in het midden en druk de kip in de groenten. Leg een paar klontjes boter op de kip en de groenten. De groenten kan je in het begin of eventueel aan het einde afdekken met wat aluminium folie zodat ze niet zwart branden. Neem een lang stuk aluminiumfolie, scheur het over de lengte in twee en leg dit aan weerszijden van de kip over de groenten. Steek een kerntemperatuur meter in de kip en stel af op 70°C.
  • Wanneer de kip en de groenten gaar zijn, haal je de pot uit de oven en laat alles een 10-tal minuten rusten alvorens de kip in stukken te snijden. Smakelijk.