Go Back
+ servings

Geroosterde pompoen met parmezaanse kaas

Gang: Makkelijk doordeweeks, Vegetarisch
Voorbereidingstijd: 5 minuten
Bereidingstijd: 25 minuten
Totale tijd: 30 minuten
Porties: 4 personen
Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 1 flespompoen of Hokkaido (hoef je niet te schillen)
  • 4 teentjes knoflook
  • 100 gr parmezaanse kaas
  • 2 el tijm
  • 4 el olijfolie
  • peper
  • zout

Instructies

  • Verwarm de oven op 180°C. Beleg een bakplaat met bakpapier.
  • Snij de pompoen in de helft en verwijder de pitten. Snij de pompoen dan in schijfjes. Doe in een grote mengkom
  • Meng de kaas met look, tijm, peper en zout en olijfolie in een blender en doe dit mengsel bij de pompoen. Meng goed
  • Giet de pompoen op de bakplaat en verdeel hem mooi, zodat de plakjes elkaar zo min mogelijk overlappen.
  • Zet ongeveer 25 minuten in de oven.