Go Back
+ servings

Zalige balletjes met granaatappel en pistachenootjes

Gang: Hapje, Makkelijk doordeweeks
Keuken: Midden-Oosten
Voorbereidingstijd: 20 minuten
Bereidingstijd: 20 minuten
Totale tijd: 40 minuten
Porties: 4 personen
Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 1 kleine ui fijngesneden
  • 100 gr pistachenoten
  • 1 handvol bladpeterselie enkel de blaadjes
  • 1 el dragon
  • 1 el koriander
  • 1 el limoensap
  • 1 el komijnpoeder
  • 1/2 el rode chilipeper
  • zwarte peper
  • zout
  • 800 gr lamsgehakt of kalfsgehakt
  • 2 el granaatappelmelasse of 1 el balsamico en 0,5 el honing
  • 1 ei
  • kokosolie
  • 50 ml granaatappelmelasse
  • 20 ml honing
  • zout
  • peper
  • 1 theelepel chilipeper

Instructies

  • Voeg ui, pistachenoten, bladpeterselie, dragon, koriander, limoensap, komijnpoeder, chilipeper, peper en zout in een blender, en mix tot je een groene pasta krijgt.
  • Doe dit samen met het vlees, het ei en de 2 el melasse in een mengbeker en meng goed met je handen.
  • Maak er balletjes van en bak deze mooi bruin in een braadpan met kokosolie. Leg ze daarna in een ovenplaat met bakpapier en bak gedurende 10 minuten op 180°C.
  • Meng dan de glazuur: door alle ingrediënten te mixen in een maatbeker.
  • Giet deze glazuur over de balletjes en laat nog 5 minuten in de oven bakken.
  • Lekker met de gebakken pompoen en de gepofte zoete aardappel.