Go Back
–+ servings

Indische vegetarische biryani

Gang: Makkelijk doordeweeks, Vegetarisch
Keuken: Aziatisch
Voorbereidingstijd: 25 minuten
Bereidingstijd: 20 minuten
Totale tijd: 45 minuten
Porties: 4 personen
Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 200 gr basmatirijst
  • 400 ml water
  • 1 potje safraan
  • 1 bloemkool
  • 450 gr gepelde tomaten in blik
  • 200 gr sperziebonen
  • 2 el garam masala
  • 1 kl korianderpoeder
  • 1 kl kurkuma
  • 200 gr diepvrieserwten
  • 150 gr yoghurt
  • 1 handvol lenteuitjes in ringetjes gesneden
  • 1 handvol wortel geraspt
  • kokosolie
  • peper
  • zout

Instructies

  • Spoel de rijst grondig met veel water Breng het water aan de kook en voeg de saffraan toe. Wanneer het water kookt, voeg dan de rijst toe en laat hem voor de helft van de kooktijd koken. Zet hem dan van het vuur en leg een deksel op de schotel. Bewaar tot later
  • Was en snij de bloemkool in kleine roosjes. Was de sperzieboontjes en haal de topjes er af.
  • Doe 2 el kokosolie in een diepe pan en verhit. Voeg de garam masala, korianderpoeder en kurkuma toe en laat dit even meebakken, tot je keuken geurt naar het Midden-Oosten. Laat niet aanbranden!
  • Voeg de bloemkool toe en laat ze meebakken. Voeg dan tomaten en sperzieboontjes toe. Roer goed en laat even doorkoken. Breng verder op smaak met peper en zout.
  • Neem je rijst en meng hem met de yoghurt.
  • Vet een schaal in met kokosolie en breng een laag rijst aan. Leg hierop groenten en dan opnieuw rijst. Druk alles een beetje aan met de achterkant van een lepel.
  • Dek de schaal goed af met een deksel of aluminium folie. Zet gedurende ongeveer 20 minuutjes in de oven.
  • Doe op borden en versier met wortel en lente-ui. Smakelijk