Go Back
+ servings

Glutenvrije Brownies

Gang: Snacks
Keuken: Amerikaans
Voorbereidingstijd: 10 minuten
Bereidingstijd: 20 minuten
Totale tijd: 30 minuten
Porties: 16 brownies
Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 200 gr boter volle bio grasboter
  • 200 gr ruwe rietsuiker
  • 75 gr cacaopoeder eventueel raw
  • 100 gr amandelpoeder
  • 4 ei
  • 175 gr pure chocolade in blokjes
  • 100 gr noten gehakte

Instructies

  • Verwarm de oven voor op 180°C. Bekleed een rechthoekige of vierkante bakvorm met bakpapier.
  • Smelt de boter samen met de chocolade op laag vuur. Roer er regelmatig aan om verbranden te voorkomen.
  • Voeg het cacaopoeder en een snuifje zout toe en meng onder het chocolade mengsel. Haal van het vuur.
  • Klop de eieren met suiker luchtig op met een handmixer of met een garde. Meng voorzichtig onder de chocolade.
  • Voeg het amandelpoeder en de noten toe. Roer onder en giet dit mengsel in het bakblik.
  • Bak gedurende 20 minuten in de oven. Laat afkoelen in het blik, zodat de brownies wat opstijven. Haal dan uit de vorm en snij in stukken.