Gang Makkelijk doordeweeks, On the road, Salade, Vegetarisch
Keuken Midden-Oosten
Porties 4personen
Ingrediënten
1 grote bloemkool
2 tomaten
250 gr kerstomaatjesverschillende kleuren
1sjalot
2pakjes bladpeterselie
1 pakje munt
2 el baharat
1komkommer
1rode paprika
1gele paprika
peper
zout
olijfolie
kokosolie
1 citroen
Instructies
Haal de bladeren van de bloemkool. De helft van de bloemkool en de steel gaan in de blender en worden vermalen tot fijne kruimels. Bak deze kruimels in wat kokosolie in een pan. Doe ze daarna in een slakom.
De rest van de bloemkool kan je bakken in dezelfde pan. Doe er een extra lepel kokosolie in en bak de bloemkoolroosjes en de fijngesnipperde sjalot in. Bak ze mooi goudbruin en kruid met peper en zout. Doe bij de andere bloemkool en meng.
Snij de tomaten in blokjes of partjes en meng ze eveneens onder de salade. Hetzelfde met de paprika's en de komkommer.
Snij de steeltjes van de peterselie (doe deze weg) en hak de blaadjes. Haal de blaadjes van de munt en snij eveneens fijn.
Meng onder de taboulé.
Meng olijfolie, citroensap en de baharat onder de taboulé. Proef en breng eventueel verder op smaak.