Gang Makkelijk doordeweeks, On the road, Salade, Vegetarisch
Keuken Universeel
Porties 4personen
Ingrediƫnten
200gr rijstbasmati - kooktijd 12min
1 mango
1/2 ananas
2appelsien
2 lenteuitjes
1 ajuinfijngesneden
1rood pepertje
peper
zout
olijfolie
1 el kokosolie
1 el groentenbouillon
Instructies
Verhit de olie in een kom en voeg de fijngesneden ui toe
Wanneer de ui glazig is, voeg dan de rijst toe en laat een paar minuten meebakken. Voeg dan 400 ml water toe met 1 el groentebouillon. Laat 12 minuten koken, tot het water is opgenomen en de rijst klaar is. Giet in een saladekom en laat afkoelen
Schil en snij ondertussen de mango en de ananas in kleine stukjes en voeg ze toe aan de rijst. Pel de sinaasappel a vif (zie onderaan dit recept voor een link naar een u-tube filmpje). Voeg de stukjes sinaasappel toe aan de mango en de rijst.
Doe het sap in een kommetje en meng met wat olijfolie. Kruid met peper en zout en giet over de rijstsalade. Alles goed mengen
Snij het pepertje heel fijn en voeg toe. Ook de lenteui snijden en mengen.