Go Back
–+ servings
rijstsalade-met-mango

Rijstsalade met mango

Gang: Makkelijk doordeweeks, On the road, Salade, Vegetarisch
Keuken: Universeel
Voorbereidingstijd: 15 minuten
Bereidingstijd: 12 minuten
Totale tijd: 27 minuten
Porties: 4 personen
Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 200 gr rijst basmati - kooktijd 12min
  • 1 mango
  • 1/2 ananas
  • 2 appelsien
  • 2 lenteuitjes
  • 1 ajuin fijngesneden
  • 1 rood pepertje
  • peper
  • zout
  • olijfolie
  • 1 el kokosolie
  • 1 el groentenbouillon

Instructies

  • Verhit de olie in een kom en voeg de fijngesneden ui toe
  • Wanneer de ui glazig is, voeg dan de rijst toe en laat een paar minuten meebakken. Voeg dan 400 ml water toe met 1 el groentebouillon. Laat 12 minuten koken, tot het water is opgenomen en de rijst klaar is. Giet in een saladekom en laat afkoelen
  • Schil en snij ondertussen de mango en de ananas in kleine stukjes en voeg ze toe aan de rijst. Pel de sinaasappel a vif (zie onderaan dit recept voor een link naar een u-tube filmpje). Voeg de stukjes sinaasappel toe aan de mango en de rijst.
  • Doe het sap in een kommetje en meng met wat olijfolie. Kruid met peper en zout en giet over de rijstsalade. Alles goed mengen
  • Snij het pepertje heel fijn en voeg toe. Ook de lenteui snijden en mengen.