Snij alle groenten in gelijke stukjes.
Stoof de ui, de venkel, de wortels en de selder aan in wat olijfolie
Voeg de tomatenpuree toe en laat kort mee stoven.
Blus met de witte wijn en laat kort inkoken tot er 1/2 van de wijn overblijft.
Voeg de tomaten, alle kruiden (oregano, bouquet garni --> bind alles samen of gebruik een theezakje) en de bouillon toe. Kook je groenten gaar.
Voeg dan de helft van de gekookte kikkererwten toe en de ras-el-hanout kruiden. Haal de oregana (indien verse takjes) en de bouquet garnie uit je soep en mix ze met een staafmixer.
Laat nog even doorkoken, proef en kruid af met peper en zout
Voeg de rest van de kikkererwten toe en laat nog 2 minuten doorkoken.
de balletjes
We maken grote balletjes en bakken deze in olijfolie in een pan, zodat ze een mooi korstje krijgen.
Meng alle ingrediƫnten samen in een mengkom en draai er balletjes ter grootte van een golfbal van
Bak ze in olijfolie en voeg ze, wanneer de soep klaar is, toe aan de soep.
Dien de soep op in kommetjes met wat balletjes en een schep yoghurt. Serveer er warm Naan brood bij en versier de soep met een blaadje koriander. Smakelijk